Inscrierile in proiectul EU Gateway se apropie de final


Domeniile pentru care se asteapta ultimele aplicatii sunt Tehnologii in sistemul medical si de sanatate si Tehnologii energetice si de mediu, conform reprezentantilor Deloitte.

EU Gateway este o initiativa a Comisiei Europene si este implementat in exclusivitate de firmele Deloitte active in Uniunea Europeana, se arata in comunicatul de presa. Programul are drept scop facilitarea accesului companiilor in Japonia si Coreea de Sud, prin organizarea de misiuni economice in aceste tari, in urmatorii sase ani.

Primele doua etape ale proiectului - Tehnologii de constructii si Design vestimentar - au fost deja incheiate. Urmatoarele doua etape presupun misiuni economice pe domeniile Tehnologii in sistemul medical si de sanatate (Japonia) si Tehnologii energetice si de mediu (Coreea de Sud). Termenele limita pentru depunerea aplicatiilor sunt 4 mai si respectiv 15 mai.

"Cele mai importante aspecte pe care le cautam la aplicantii nostri sunt cele legate de produsul pe care-l ofera, care trebuie sa aiba acel grad de inovatie care i-ar permite accesul la pietele din Japonia si Coreea de Sud, precum si o strategie de abordare a pietelor respective", spune Roxana Iosif, Business Analyst in cadrul Deloitte Management Consulting si persoana responsabila cu acest proiect.

In prima faza, companiile interesate competeaza un formular prin care isi exprima interesul fata de proiect, urmand ca analistii Deloitte sa determine gradul de eligibilitate al companiei. Daca firmele corespund cerintelor, trec la a doua faza, completand un formular de aplicatie. Intregul proces se desfasoara online, pe site-ul eu-gateway.eu, in mod gratuit.

Pentru a fi acceptata in program, o companie trebuie sa aiba sediul in Uniunea Europeana si sa activiteze pe piata de cel putin trei - cinci ani. Actionariatul companiei trebuie sa fie majoritar sau 100% european, iar cifra de afaceri si numarul de angajati sa fie suficient de mari astfel incat sa garanteze intrarea pe cele doua piete asiatice.

Programul acopera sase sectoare economice pentru care se organizeaza misiuni de afaceri care se vor derula pana in 2014 - 2015.

Potrivit site-ului oficial al programului, in Japonia se deruleaza misiuni economice pentru domeniile: Tehnologii in constructii, Tehnologii in sistemul medical si de sanatate, Tehnologii IT&C, Design vestimentar si Design interior. In timp ce pentru Coreea de Sud sunt vizate domeniile: Tehnologii in sistemul medical si de sanatate, Tehnologii energetice si de mediu si Tehnologii in constructii.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii