Jucator nou pe segmentul brokerajului de credite


Compania IpoteciDirect a fost fondata de un grup de sapte antreprenori si, pana in 2012, vrea sa ajunga pe locul unu pe piata romaneasca de credite garantate cu ipoteca.

Investitia initiala pentru lansarea afacerii IpoteciDrect se ridica la 1,6 milioane de euro.

IpoteciDirect s-a inceput activitatea pe piata din Romania in urma cu doua luni, cand a deschis primul sau birou, in Bucuresti. In aceasta perioada, compania a intermediat credite in valoare de 2,7 milioane de euro, cu o rata de aprobare a dosarelor de 81%, fata de o medie a pietei de 70%.

In prezent, numai patru din zece romani apeleaza la un consultant financiar, situatie foarte diferita comparativ cu pietele dezvoltate din Europa, unde ponderea este intre 40% si 70%. Conform estimarilor IpoteciDirect, ponderea intermedierilor de credite urmeaza sa creasca de la 7% - 8% in 2009, la aproximativ 20 in urmatorii patru ani”, spune Raluca Dobre, analist financiar, IpoteciDirect.

Anul acesta, IpoteciDirect are in vedere deschiderea a doua noi unitati in Capitala, iar din 2009 urmeaza sa isi extinda reteaua la nivel national. In 2008, compania si-a propus sa realizeze un volum de credite intermediate de 18 milioane de euro.

Pana in 2012, IpoteciDirect intentioneaza sa ajunga pe primul loc pe piata romaneasca a consultantei pentru creditele garantate cu ipoteca, cu o cota de piata de 8% si o valoare a creditelor intermediate de 600 de milioane de euro.

Functionam dupa un model de business polonez, care si-a confirmat succesul intr-o piata mult mai dezvoltata decat cea romaneasca”, spune Vlad Ardeleanu, Director General IpoteciDirect. 

Actionarii companiei au o experienta  semnificativa in zona de business. Vlad Ardeleanu este cofondator al lantului de supermarketuri Artima si fost Director General Ozone Laboratories Polonia. Adam Niewinski este fondatorul cele mai mari retele de consultanti de credite si instrumente financiare in Polonia. Greg Krasnov este fondatorul celei mai mari banci de consumer lending din Ucraina. Catalin Breaban este vicepresedintele The Carlyle Group pentru Europa Centrala si de Est. De asemenea, printre actionari se numara si un grup de trei antreprenori romani: Dan Lazureanu, Octavian Otiman si Valentin Cerna.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii