MKB Romexterra Bank: credite cu 70% grad de indatorare


Incepand cu luna aceasta, MKB Romexterra Bank acorda credite in conformitate cu noile norme aprobate de BNR, clientii bancii putand aplica pentru credite mai mari.

Acest lucru este posibil datorita gradului de indatorare de pana la 70% din veniturile nete eligibile, aplicabil pentru toate tipurile de credite oferite persoanelor fizice. Veniturile nete, luate in calcul la stabilirea gradului de indatorare, se obtin prin deducerea cosului de cheltuieli minime cu o valoare aproximativa de 300 RON pentru fiecare membru al familiei, din totalul veniturilor nete totale lunare, se arata in comunicatul de presa.

Pentru creditul destinat investitiilor imobiliare, perioada maxima de acordare a creditului a crescut de la 35 la 40 de ani, in conditiile in care varsta maxima a solicitantului la data scadentei finale a creditului, nu depaseste 70 de ani.

Totodata, banca a redus avansul solicitat clientilor in cazul finantarilor pentru investitii imobiliare de la 25% la 15%, astfel incat, suma maxima finantata este de pana la 85% din valoarea imobilului achizitionat.

Pentru creditul de nevoi personale cu ipoteca Favorit Plus, odata cu aprobarea noilor norme, suma maxima acordata a crescut de la 150.000 de euro pana la 500.000 de euro (sau echivalent in lei), dar nu mai mult de 75% din valoarea de piata a garantiei. De asemenea, perioada maxima de acordare a acestui tip de credit a crescut de la 30 la 35 de ani. Produsele oferite de MKB Romexterra Bank pot refinanta creditele sotului/sotiei solicitantului de credit, aflate in derulare la alte banci/institutii financiare.

MKB Romexterra Bank, subsidiara grupului financiar MKB - BayernLB, inregistra la finele anului trecut active in valoare de 2 miliarde lei, in crestere cu 63% fata de 2006. Banca are in prezent 80 de sucursale si agentii in Romania.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii