Netopia Sistem vrea o cota de piata de 30% pentru plata prin card


Tinta este stabilita pentru urmatoarele 12 luni, serviciul fiind lansat de companie astazi in parteneriat cu GarantiBank.

Antonio Eram, fondator si CEO al Netopia Sistem, spune ca, ulterior, urmeaza sa creasca organic impreuna cu piata.

Serviciul de plata este disponibil prin cardurile de debit sau de credit prin intermediul mobilpay™.

In plus, prin parteneriatul cu GarantiBank, mobilpay™ ofera comerciantilor sai solutia de plata in rate pentru cumparatori prin magazinele online”, se arata in comunicatul de presa.

Pentru cumparatori, mobilpay™ integreaza doua modalitati de plata intr-un sistem unitar. Una dintre cele doua modalitati de plata este prin SMS pentru valori cuprinse intre 1 euro si 20 de euro. Cea de-a doua modalitate de plata este prin card pentru magazinele online, mobilpay™ folosind tranzactionarea 3D Secure.

Comerciantii vor avea la dispozitie un comision unic de tranzactionare si vor putea alege intre trei variante pentru perioada de plata. Aceasta perioada este cuprinsa intre minim 3 si maxim 30 zile de la efectuarea tranzactiei.

Pentru plata in a treia zi de la efectuarea tranzactiei se percepe un comision de 2,7% + 0,10 euro. Pentru plata in a zecea zi de la efectuarea tranzactiei se percepe un comision de 2,5% + 0,10 euro. Pentru plata in a 30-a zi de la efectuarea tranzactiei comisionul este de 2,3% + 0,10 euro.

Am adoptat politica celui mai mic comision, unic, indiferent de volumul de tranzactionare, deoarece suntem constienti ca un serviciu tert nu are ce cauta in stabilirea politicii de pret a unei companii, asa cum se intampla in prezent. Diferentierile pe baza volumului sau a diverselor relatii contractuale sunt nesanatoase si au condus la o rata de adoptie extrem de scazuta a acestei metode de plata in randul comerciantilor”, explica Antonio Eram.

Serviciului mobilpay™ de plati electronice prin SMS a fost lansat in septembrie 2006 de Netopia Sistem.

In prezent, mobilpay™ asigura tranzactionarea prin SMS a peste 2.500 de produse si servicii, fiind prezent in peste 500 de site-uri care genereaza 300.000 de tranzactii efective in fiecare luna, astfel ca acopera peste 80% din totalul tranzactiilor prin SMS din Romania.

Din 2008 mobilpay™ este disponibil in trei retele de telefonie mobila - Vodafone, Orange si Cosmote.

mobilpay™ a procesat anul trecut peste 360.000 de tranzactii, in valoare totala de 2,4 milioane Euro, iar pentru acest an estimeaza o crestere a veniturilor cu peste 50%.

In segmentul platilor prin SMS Netopia Sistem este lider de piata, procesand peste 80% din totalul tranzactiilor prin SMS din Romania, conform companiei.

In 2007, Netopia Sistem a trimis 3,6 milioane mesaje SMS, iar in 2008 a transmis 15 milioane de mesaje SMS. Pana la 31 august 2009, au fost transmise peste 20 milioane de mesaje SMS, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii