O agentie full-service de interactive media din Danemarca vrea sa se extinda in Romania prin franciza


Eric Reiss, CEO-ul FatDUX Group, spune ca ei cauta antreprenori, nu dezvoltatori de aplicatii, avand nevoie de un design&advertising shop, dar si cu activitati auxiliare.

 

"Daca as gasi partenerul potrivit, o companie care sa inteleaga filozofia noastra, as deschide chiar maine un birou la Bucuresti sau Cluj, doar piata din Romania este de 21 de milioane de oameni", a mai spus Eric Reiss cu ocazia Eastern European Mobile Monday Developer Summit.

Pentru franciza nu exista taxa de intrare, ci doar una de 5% din cifra de afaceri anuala.

CEO-ul FatDUX a mai spus ca nu au un deadline pana la care sa gaseasca un francizat.

"Exista mult scepticism si multe penumbre in mediul de afaceri din Romania. Noi nu suntem o companie mare si avem o anumita filosofie de business. Inteleg o parte din aceasta atitudine, pentru ca sunt multe companii straine care au incercat sa profite de forta de munca ieftina de aici. Sincer, si noi, daca am avea un birou aici, am externaliza o parte din munca, dar nu pentru ca este mai ieftin, ci pentru ca ar fi mai bine pentru ei sa lucreze cu noi si sa le impartasim din experienta noastra. Din aceste motive suntem foarte atenti la cei pe care ii primim in familia noastra", subliniaza Eric Reiss.

El a adaugat faptul ca nu doreste sa aiba birouri foarte mari, ci prefera sa fie si mai mici, dar sa existe in mai multe orase din tara, pentru ca se poate colabora online.

Intr-o tara in dezvoltare, asa cum este Romania, Eric Reiss spune ca prefera sa aiba o companie locala decat sa deschida ei direct, deoarece sunt multe aspecte din piata pe care nu le pot cunoaste.

Un alt motiv pentru care prefera franciza este acela ca in tarile foste comuniste este foarte multa birocratie.

FatDUX are deja birouri in Praga, Budapesta si Zagreb.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii