Pentru a crea o cultura corporate, feedback-ul este unul dintre etapele importante


David Bizer, Chief Talent Geek (CTG) la acceleratorul HackFwd, spune insa ca oamenii au retineri in a spune ceea ce cred, pentru ca se gandesc sa nu raneasca sentimentele colegilor.

 

CTG-ul de la HackFwd a subliniat, in cadrul conferintei How to Web, ca feedback-ul este important, pentru ca doar asa se poate merge mai departe.

"Cum putem da feedback tot timpul? Nu prin e-mail, asa cum se intampla cel mai des, ci sa te duci la el la birou si sa-l intrebi <Hei, ce mai faci? Cand vei termina asta? Care vor fi rezultatele? Ce vei face saptamana aceasta?>", a completat David Bizer.

Urmatoarele elemente in crearea culturii corporate sunt:

• evaluarea performantei: oamenii vor sa stie ce si cum fac

"Dureaza mult, mai ales daca sunt 20 de angajati, dar ajuta mult la dezvoltarea produsului", a precizat David Bizer.

• generarea de idei - sa gasesti un mod prin care angajatii din toate departamentele sa genereze idei despre produs

• valorile companiei

"Cei mai multi dintre oamenii care lucreaza intr-o companie nu le stiu, dar cand lucreaza la produs, le stiu, pentru ca le sunt imprimate in atitudinea lor. Valorile alese sunt despre cum ar trebui sa fie oamenii, ceea ce este un instrument de atragere a personalului, de evaluare", a detaliat David Bizer.

• concedierea creeaza cultura corporate

"Sa-l concediezi imediat (pe angajatul nepotrivit). Daca nu-l concediezi imediat, va fi din ce in ce mai greu. Sa angajezi repede este unul dintre unul dintre principalele lucruri care te va distruge, pentru ca vei aduce pe cineva care nu este potrivit cu firma. Cei mai buni ingineri sunt de trei - patru ori mai buni decat media si de zece ori decat cei mai slabi. Am avut pozitii deschise si un an de zile (n.red. - cand lucra la Google), pentru ca nu gaseam pe cineva potrivit. Nu vrei un mercenar intr-o companie, ci pe cineva la fel de pasionat ca tine de produs", a explicat David Bizer.

Phil Libin, CEO-ul Evernote, a spus ca nu angajezi pe cineva pentru a avea el beneficii, ci pentru ca este bun.

• produsul concentreaza cultura corporate

"Oamenii vor sa aiba timp sa se gandeasca la ei insisi si sa vada ei insisi cum pot face ceva. Inspira oamenilor pasiunea pentru produs", a subliniat David Bizer.

• discuta cu clientii despre produs

"Tu esti propriul client. Apoi, trebuie sa vorbesti cu oamenii, sa-i vezi cum folosesc produsul. Nu-ti fie frica sa-l lansezi, chiar daca n-arata bine", a mai spus David Bizer.

CTG-ul de la HackFwd a precizat ca oferirea de diverse facilitati angajatilor nu creaza cultura corporate, ci ajuta la retentie si a dat ca exemplu de cultura corporate Netflix.

"Putini oameni parasesc Google, datorita conditiilor oferite. Daca pleca, sunt suparati pe manager", a adaugat David Bizer.

CTG-ul de la HackFwd le-a recomandat antreprenorilor sa se gandeasca cum ii pot face pe oamenii din companie sa-si ia toate aceste riscuri, sa urmeze toate aceste etape.

"Apoi, itereaza. Nu spune esec, ci repeta, incearca tot timpul. Vei angaja oameni nepotriviti, vei lua deciziile nepotrivite, vei pierde un contract important, dar asta este. Trebuie sa te ridici si sa mergi mai departe. Cand spui ca n-ai timp, trebuie sa-ti faci timp, trebuie sa creezi o cultura corporate din prima zi, din cum fondezi compania. Construiesti cultura organizatiei, fie ca-ti place sau nu", a subliniat David Bizer.

CEO-ul Evernote a precizat ca nu este bine ca start-up-urile sa incerce sa inoveze in cultura corporativa, pentru ca n-au timp de asa ceva, ci trebuie doar sa inoveze in ceea ce priveste produsul.

"Tot ceea ce conteaza este echipa, iar produsul o prezinta. Oamenii vor sa fie inovativi, sa faca lucrurile mai bine", a explicat Phil Libin.

CEO-ul Evernote a completat ca productivitatea arata cat sunt de fericiti angajatii.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii