Platinum Asigurari estimeaza ca va incheia 5.000 de asigurari pentru transplant cu celule stem


Asigurarea Stem Cell acopera cheltuieli de cel mult 200.000 de euro in Uniunea Europeana si de maximum 100.000 euro in Romania pentru tratamentul bolilor grave, care pot fi tratate prin transplantul cu celule stem.

Asigurarea a fost lansata la inceputul lunii iunie, prima anuala fiind de 120 euro, se mentioneaza in comunicatul de presa.

"In dezvoltarea acestui produs special, am colaborat indeaproape cu partenerii nostri principali in reasigurare - GEN Re, Divizia Life/Health, reasigurator de marca la nivel mondial, cotat cu AA+ de Standard & Poor’s, produsul beneficiind si de sprijinul in reasigurare al GEN Re", a spus Anca Babaneata, CEO la Platinum Asigurari.

Produsul Platinum a fost realizat la initiativa bancii de celule stem Biogenis, in parteneriat cu brokerul de asigurari Asigest.

"Partenerii nostri Biogenis ne-au semnalat la inceputul acestui an nevoia unui asemenea produs de nisa pe piata asigurarilor din Romania. Am cautat un produs similar, atat in Europa, cat si in Romania, si am gasit in Platinum Asigurari, partenerul impreuna cu care am dezvoltat acest produs pliat pe nevoile unui parinte care se vede nevoit sa apeleze la transplantul de celule stem recoltate la nasterea micutului pentru a-l vindeca", a spus Antonio Souvannasouk, Managing Partner la Asigest.

In primul an, pentru aceasta asigurare se estimeaza ca se vor incheia intre 7.000 si 10.000 de polite.

Cristian Lacraru, director de marketing si comunicare la Biogenis, a spus ca pot incheia polite de asigurare si cei pentru care s-a facut recoltarea de celulte stem inainte de iunie 2011.

In Romania, recoltarea de celule stem se face pentru aproximativ 8% dintre nou nascuti, fiind de aproximativ trei ori peste media din Uniunea Europeana, care este de 2,5%.

Detaliile asigurarii
Asigurarea are ca principale beneficii acoperirea cheltuielilor de transplant, investigatii si tratament, precum si cheltuielile de transport si cazare (asigurat si insotitor) - pana la maximum 10.000 de euro, acces la servicii medicale de calitate.

Pe langa copilul caruia ii sunt recoltate celule stem, de asigurare si de interventia de transplant pot beneficia asiguratii aditionali din randul familiei - parinti sau/si ceilalti copii.

Perioada pe care parintii pot incheia asigurarea este de 18 ani - 20 de ani, in numele copilului, trebuind sa o reinoiasca la fiecare cinci ani, pentru a fi actualizata lista bolilor, cu cele noi care pot fi tratate ca urmare a descoperirilor stiintifice si tehnice. Dupa aceasta perioada, copilul are dreptul sa incheie polita in numele sau, daca doreste. 

Veniturile companiilor implicate
Biogenis estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri cu aproximativ 30% mai mare decat anul trecut, ajungand pana la aproximativ doua milioane de euro.

Cristian Lacraru a precizat ca ianuarie si mai 2011 au fost lunile cele mai bune ale Biogenis de cand este pe piata din Romania (n. red. firma a intrat pe piata acum patru ani).

Platinum estimeaza pentru acest an o crestere cu aproximativ 40% a afacerilor, ajungand la in jur de sase milioane de euro.

Anca Babaneata a mentionat ca in primele patru luni ala anului compania a avut o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, piata fiind mai dificila decat anul trecut, deoarece se resimt mai accentuat scaderile veniturilor.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii