ProCredit Bank ofera credite pentru cofinantarea proiectelor de investitii finantate prin FEADR


Potentialii beneficiari ai creditului AgroInvest - Fonduri Europene sunt producatorii agricoli (gospodariile din mediul rural), precum si orice firma care activeaza in domeniul agricol.

Proiectele de investitii finantate prin FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala) care pot apela la ProCredit Bank trebuie sa aiba ca destinatie utilaje si echipamente, tehnologii pentru zootehnie, echipamente pentru irigatii, achizitie sau constructie de imobile, se arata in comunicatul de presa.

Principiul de baza al finantarii nerambursabile este acela al rambursarii cheltuielilor efectuate in prealabil de catre beneficiar. Pentru a beneficia de finantare nerambursabila pentru proiecte de investitii, o exploatatie agricola trebuie sa efectueze in prealabil cheltuielile din surse proprii si/sau dintr-un credit. In acest sens, ProCredit Bank acorda credite de investitii pe perioade de pana la 15 ani.

Cei care aleg creditul AgroInvest - Fonduri Europene beneficiaza de plan de rambursare flexibil, putand plati fie rate lunare (egale sau inegale), fie rate sezoniere (minim patru rate de credit intr-un an calendaristic si rate zero in lunile fara venituri). De asemenea, ProCredit Bank poate acorda o perioada de gratie de pana la 12 luni.

Banca accepta orice tip de garantie, fara obligativitatea unei ipoteci pentru credite pana in 30.000 de euro (inclusiv), cu maturitati pana in cinci ani. Pentru sume mai mari, ProCredit solicita garantii imobiliare care sa acopere 75% din valoarea creditului. In cazul in care garantiile oferite de client sunt insuficiente, creditul poate fi acoperit partial cu garantie de la Fondul de Garantare al Creditului Rural.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii