Program national destinat tinerilor antreprenori


Proiectul "Eu, Antreprenorul!” vizeaza promovarea antreprenoriatului si a politicilor aplicate in acest domeniu, precum si pregatirea si instruirea tinerilor in sensul deschiderii si dezvoltarii propriei afaceri.

Potentialii candidati vizati de program sunt tinerii cu varste cuprinse intre 18 ani si 30 de ani, se arata in comunicatul de presa.

Proiectul a obtinut finantare de la Comisia Europeana, prin intermediul programului “Tineret in Actiune” si este implementat de Asociatia Nationala Administratia, cu sprijinul companiei ABC Training Consulting, Catedrei de Administratie si Management public din cadrul ASE, Zero Paper, MyJob si Office Print.

Persoanele interesate isi vor putea depune candidatura online, pe site-ul euantreprenorul.administration.ro, care urmeaza sa fie lansat in aproximativ doua saptamani. Inscrierile se fac pana pe 13 octombrie, 2009 iar selectia candidatilor se va face in perioada 21 septembrie 2009 - 13 octombrie 2009, pe baza unui Curriculum Vitae si a unei scrisori de intentie.

Activitatile din cadrul proiectului se vor desfasura intre 1 noiembrie 2009 si 7 noiembrie 2009, in Bucuresti, si vor fi structurate astfel: cinci seminarii, trei vizite la companii din comert, industrie si servicii, urmate de doua zile pentru activitatea de simulare.

Prin intermediul celor cinci seminarii vor fi acoperite urmatoarele teme: Mentalitati si notiuni antreprenoriale, Cadrul de reglementare al persoanelor juridice si procedurile administrative, Dezvoltarea companiei si concurenta, Accesul la finantare, Studiul de fezabilitate si planul de afacere.

Activitatea de simulare presupune punerea in practica a cunostintelor acumulate in cadrul seminariilor prin intermediul unor jocuri de rol si realizarea unui studiu de fezabilitate si plan de afacere.

La finalul acestor activitati, cel mai bun plan de afacere va primi premiul “Eu, cel mai bun antreprenor!” ce consta in asistenta manageriala din partea ABC Training Consulting si intr-o licenta Kazier, in valoare de 10.000 de euro (software integrat de management al proceselor, proiectelor si al tuturor evenimentelor, contactelor si documentelor atasate acestora), din partea Zero Paper.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii