Proiect logistic de 400.000 mp in vestul Bucurestiului


Valoarea investitiei in Bucharest Industrial Park (BIP) este de 500 milioane euro, conform lui Alexandru Hagea, Sales Manager la Universal Logistic (UL), compania care detine proiectului.

Din aceasta suma, 15 milioane de euro vor fi investiti in primul imobil din proiectul amplasat la kilometrului 23 pe autostrada Bucuresti – Pitesti. Finantarea pentru aceasta cladire se va face din surse proprii si din finantare externa, printr-un credit.

Acest prim imobil va avea o suprafata construita de 34.150 mp dintre care 27.650 mp la parter si 6.500 mp la mezanin. Datele au fost furnizate printr-un comunicat de presa al companiei de consultanta imobiliara Colliers International, care este agentul exclusiv al proiectului.

Fiecare cladire din proiect va avea o suprafata intre 20.000 mp si 30.000 mp. Aria construita a unui modul dintr-o cladire va avea minimum 1.700 mp.

Luna trecuta au inceput lucrarile de constructie la prima cladire, care va fi gata in iulie anul viitor. Lucrarile de constructie la cea de-a doua cladire vor incepe in functie de ritmul de inchiriere si de solitarile companiilor. Intreg proiectul va fi finalizat peste cinci – sapte ani.

BIP va ocupa un teren cu o suprafata de 84 de hectare. Universal Property (UP) detine terenul din anul 2000, iar din 2002 a inceput aducerea utilitatilor in zona. Langa acest proiect, UP mai detine aproximativ 20 de hectare de teren.

Pana in prezent, nu au fost inchiriate spatii in cadrul BIP, compania fiind insa in negocieri avansate cu potentiali chiriasi.

In prima jumatate din acest an, au fost inchiriati in Bucuresti 116.000 mp de spatii industriale dintre care 53% au fost tranzactii de preinchiriere, potrivit Colliers.

Preinchirierile au reprezentat o mare suprafata din totalul tranzactiilor de pe piata, ceea ce arata o mare nevoie a companiilor de a-si securiza spatii si faptul ca acestea au o strategie pe  termen lung pe aceasta piata”, explica Gabriel Chimisliu, Head of Industrial Division la Colliers.

Companiile interesate de BIP pot si sa cumpere teren in cadrul proiectului pe care sa-si contruiasca propriile depozite. Alexandru Hagea mai spune ca dezvoltatorul poate si construi depozite speciale, in functie de cerintele companiilor.

Universal Logistic este un joint venture intre Universal Property, Wilmarc Invest NV, KVH NV si Ricos BV. Project managerul si dezvoltatorul este compania Eurasian Real Estate.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii