Provus Services Provider a achizitionat RomCard


Marin Mitroi, directorul general la RomCard, spune ca procesul de vanzare a inceput in toamna anului trecut.

"Sinergia dintre Provus si RomCard imbinata cu experienta complementara si know-how-ul echipelor manageriale ale ambelor companii in domeniul emiterii, personalizarii cardurilor, administrarii serviciilor ATM si POS, procesarii tranzactiilor, e-commerce si m-commerce, va da posibilitatea noii entitati sa furnizeze o serie completa de servicii prin intermediul unui pachet integrat pentru clientii din Romania si din afara tarii. In prezent, Provus administreaza peste 1.500 terminale ATM, 4.500 terminale POS, 2,8 milioane carduri si 3,5 milioane tranzactii lunar", spune, intr-un comunicat de presa, I. Cem Yenigul, CEO Provus.

In perioada 2006 - 2009, cifra de afaceri a RomCard a crescut cu circa 22%, de la 3,1 milioane de lei, acum patru ani, la 5,62 milioane lei, anul trecut. De asemenea, anul trecut rata rentabilitatii financiare a fost de 40,82%, iar rata rentabilitatii economice de 34,18%. 

Actionarii RomCard erau BCR SA, BRD SA, UniCredit Tiriac Bank SA, Raiffeisen Bank SA si Financiara SA.

"Nu vor fi modificari instructura de management a RomCard, fiind apreciat managementul anterior", mai spune Marin Mitroi.

RomCard a fost infiintata in 1994, fiind primul centru de procesare carduri din Romania. Firma a inceput ca un centru de procesare interbancar pentru cinci banci romanesti (chiar bancile actionare): Banca Comerciala Romana, Banca Romana de Comert Exterior, Banca Romana pentru Dezvoltare, Banca Agricola si Banca Ion-Tiriac. Din 2000, structura actionariatului s-a modificat, actionarii fiind: Banca Comerciala Romana, Banca Romana pentru Dezvoltare, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank si Financiara SA.

In prezent, domeniul de activitate al RomCard cuprinde autorizarea tranzactiilor cu card bancar (front office), gestionarea bazei de date de comercianti (back office), servicii de e-commerce, suport clienti, prevenire fraude si dispute electronice. Toate aceste servicii sunt prestate catre 17 banci din Romania.

Provus Services Provider este activ pe piata serviciilor de procesari de carduri.

Vanzatorii au primit asistenta financiara si juridica din partea Deloitte si Reff & Asociatii. Cumpatatorul a primit asistenta juridica din partea Badea Clifford Chance.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii