Radosa are in jur de 400 de aplicatii in asteptare din Romania


Compania specializata in servicii de lux, cu sediul la Paris, a intrat pe piata din Romania in aprilie acest an, fiind un club privat care leaga cele mai bune agentii de turism si servicii de concierge din Europa de Est cu cele mai prestigioase hoteluri si statiuni de lux din lume.

"Aceste cereri sunt o dovada palpabila ca exista o nevoie pentru o oferta de acest tip in Europa Centrala si de Est. Avem cateva solicitari din Romania saptamanal, atat pentru calatorii individuale ale VIP-urilor, cat si pentru intalniri de afaceri", spune pentru startups.ro Francesca Barba, CEO la Radosa.

Un exemplu de solicitare din Romania, pe care compania deja a satisfacut-o, a fost de a aranja o calatorie pentru sapte prieteni care sa mearga de la Londra la Monte Carlo cu autoturisme galbene Lamborghini.

Alta solicitare din tara noastra a fost de a organiza o vizionare privata a magazinului Cartier, impreuna cu un profesor al Fundatiei Cartier, care sa vina special pentru acest eveniment.

Francesca Barba mai spune ca firma a decis sa intre pe piata din Romania deoarece tara noastra este, prin marimea populatiei, a doua cea mai mare piata din Europa Centrala si de Est, dupa Polonia.

"Pana la inceperea criziei, Romania a avut cel mai mare potential de crestere pe piata de lux. Cresterea Radosa este unul dintre factorii cheie ai strateiei noastre. Una dintre tintele de crestere ale companiei este de a-si creste acoperirea in intreaga regiune a Europei de Est, si, evident, Romania are un rol important", mai spune Francesca Barba.

Ea adauga faptul ca stie cel putin trei servicii de concierge in Romania, cu care ar vrea sa lucreze si sa fie parteneri pentru solicitarile de hoteluri ale clientilor acestora.

"Avem multi clienti din Romania, in special agentii de turism, organizatori de intalniri de afaceri si calatori individuali, precum celebritati si oameni de afaceri",  explica Francesa Barba.

Din Romania, Radosa lucreaza deja strans cu un numar restrans de companii care au in oferta si servicii de concierge.

"Multi oamenii vor folosi un serviciu de concierge la un moment dat. Il compar cu a avea un mobil la inceputul anilor '90. Cei care n-aveau unul se gandeau <Cine este acel snob care incearca sa impresioneze?>. Acum, ne simtim ciudat, daca nu avem unul", detaliaza Francesa Barba.

Pentru servicii, Radosa este platita pe baza de comision primit de la hoteluri.

Evenimentele
Radosa are programate o serie de evenimente private in cadrul carora vor fi prezentate unele dintre cele mai reprezentative hoteluri, vile si insule private. Platforma unde sunt prezentate evenimentel este Stylish Travellers Eastern Europe.

"Lumea luxului aproape ca si-a pierdut intelesul dupa ce acesta a fost deturnatat de o multitudine de marfuri care au rolul de a-i inspira pe oameni. Cu atat de multe mari hoteluri presarate de-a lungul lumii, ceea ce crescut nivelul customer service-ului la o forma de arta, vechile stabilimente trebuie sa munceasca din greu pentru a concura. In tari precum Statele Unite ale Americii si Rusia, lista serviciilor cu <manusi albe> este intr-adevar foarte lunga si poti numara sute. In Europa de Est, incercam sa descoperim toti specialistii de lux, sa ne asociem cu ei, pentru a le propune serviciile noastre clientilor lor", mentioneaza Francesca Barba.

In toamna acestui an, Radosa intentioneaza sa organizeze la Bucuresti evenimentul privat "Luxury Travel Winter Showcase" pentru Europa Centrala si de Est, in cadrul caruia vor fi workshop-uri din turismul de lux, tinute de companiile de calatorii.

Printre participanti si speakeri vor fi reprezentanti de la Plaza Athenee (Paris), Hotelurile Lungarno sub marca familiei Ferragamo (Italia) si de la hoteluri din Austria, Elvetia (din St. Moritz si Gstaad), Franta (din Courchevel si Majestic Barriere din Cannes cu Christian Dior Suite), India si Singapore.

Un alt eveniment este "The Winter Roadshow", care va include un workshop de patru zile in Budapesta, Praga, Bucuresti si Varsovia si ai caror participanti il pot combina cu evenimentul dedicat calatoriilor.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii