RIB a modificat dobanzile pentru credite


Incepand de astazi, RIB a majorat dobanzile pentru o parte din creditele cu dobanda variabila oferite persoanelor juridice si fizice.

Dobanda RIB (Romanian International Bank) pentru creditele pe termen scurt, mediu si lung, oferite persoanelor juridice a cescut cu un punct procentual la lei, iar pentru euro si USD, banca a decis sa mentina nivelul de pana acum, se arata in comunicatul de presa.
 

Pentru creditele in lei, acordate pe termen scurt persoanelor juridice (pana la un an) dobanda, atinsa in momentul de fata, este de 14,5%, pentru cele pe termen mediu (1-5 ani) este de 15,5%, iar pentru creditele pe termen lung (peste cinci ani) este de 16,5%.
 

Pentru persoanele fizice, majorarea de 1,5 puncte procentuale in lei este valabila pentru dobanzile la termen mediu si lung, iar pentru creditele pe termen scurt, dobanzile au ramas neschimbate.
 

Nivelul de dobanda atinsein momentul de fata pentru creditele pe termen scurt este de 13%/an la lei, 11 %/an la UDS si euro. Pentru creditele pe termen pe termen mediu dobanda este de 15,5 %/an la lei, 12 %/an la USD si euro, iar pentru creditele pe termen lung este de 16,5 %/an la lei, 13 %/an la USD si euro.
 

Pentru persoanele fizice suma maxima finantata este data de gradul maxim de indatorare al clientului de pana la 70%.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.

 


Nu exista comentarii