Romanii se afla pe locul 11 in Europa la consumul de bere


Conform unui studiu, 54% dintre romani au ca bautura preferata berea, in timp ce 31% aleg vinul si numai 10% dintre acestia bauturile spirtoase.

Desi media romaneasca de persoane care prefera berea o depaseste cu doua procente pe cea europeana (de 52%), cei mai mari bautori de bere din Europa raman cehii (65% dintre consumatori), polonezii (61%) si germanii (60%), se arata intr-un studiu privind preferintele europenilor in materie de consum de bere si bauturi alcoolice, realizat la initiativa SABMiller.

Potrivit aceluiasi studiu, 35% dintre consumatorii de bere din Romania au declarat ca prefera una dintre marcile de bere produse local, in timp ce 22% dintre acestia prefera berea din import. Un procent de 43% dintre consumatorii intervievati au declarat ca nu au nicio preferinta in ceea ce priveste provenienta berii. 

In ceea ce priveste consumul de bere la nivel european, 45% dintre consumatori se declara bautori de bere locala, fata de doar 17% care prefera berea importata. Si aici, primul loc e detinut de cehi, care prefera berile locale in proportie de 91%, urmati de belgieni (81%) si germani (79%), in timp ce suedezii sunt adeptii berii din import, doar 18% dintre ei preferand berea locala. 

Cei mai mari bautori de bere europeni raman cehii, (cu 158,72 l. pe cap de locuitor), urmati de germani (114,10 l.), englezi (96,07 l.), belgieni (90,34 l.), danezi (84,4 l.). Romanii vin abia pe locul 11, cu 70,73 l., devansati fiind de unguri (cu 74,8 l. pe cap de locuitor), dar situandu-se in fata rusilor (67,21 l.). Anul trecut, consumul de bere pe cap de locuitor in Romania a ajuns la 89 l conform statisticilor furnizate de Berarii Europei. 

Studiul a fost realizat de Added Value prin intervievarea online a peste 7.500 de persoane din 15 tari europene, din fiecare tara raspunzand peste 500 de persoane in legatura cu preferintele lor de consum in ceea ce priveste bauturile alcoolice.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii