SAB Miller - crestere de 35% a cifrei de afaceri in 2007


Compania a inregistrat anul trecut, in Romania, cea mai rapida rata de crestere din Europa.

Ursus Breweries subsidiara a SABMiller plc. a avut o crestere organica de 28% a volumelor de bere si o crestere de 35% a cifrei de afaceri, in anul financiar care s-a inchieiat la 31 martie 2008, se arata in comunicatul de presa.

"Romania a inregistrat anul trecut cea mai rapida rata de crestere din Europa pentru SABMiller, ceea ce ne-a adus nu numai o crestere a volumelor, ci si o crestere a cotei de piata, pana la nivelul estimat de 25,4%", spune Stephan Maria Weber, Presedinte si CEO Ursus Breweries.

Vanzarile pentru berea Timisoreana au inregistrat o crestere de 43%, aducand marca la o cota de piata de 14%, conform estimarilor companiei. Marca Ursus a inregistrat o crestere de 8% si si-a extins prezenta in punctele de desfacere on-premise de tip premium.

Reprezentantii companiei spun ca vor continua si anul acesta investitiile in fabricile de la Buzau si Timisoara, pentru a creste capacitatea totala de productie pana la nivelul de 6,8 milioane de hectolitri.

Ursus Breweries are patru fabrici (in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov) si detine marcile Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Redd’s, Timisoreana, Stejar, Ciucas, si Pilsner Urquell.


Nu exista comentarii