Scadere de 19,6% a ratei de ocupare pentru hotelurile din Bucuresti, in 2008


Conform Deloitte, scaderea s-a datorat inrautatirii conditiilor economice, care a afectat atat sectorul de turism de relaxare, cat si pe cel de afaceri, in special in ultimul trimestru din 2008.

Anul trecut, rata de ocupare a hotelurilor din Capitala s-a situat la 57%, inregistrand una dintre cele mai mari scaderi din Europa, se arata in comunicatul de presa.

Concomitent cu efectele negative induse de criza financiara, a avut loc si o crestere semnificativa a ofertei pe piata hoteliera din Bucuresti, prin inaugurarea Ramada Plaza si Radisson SAS, precum si prin extinderea Rin Grand Hotel, se arata in studiul Deloitte "Global Performance Review", care compara performanta hotelurilor din orase cheie la nivel mondial, in 2008.

In aceste conditii, la nivelul anului trecut, veniturile pe camera disponibila (revPAR) au scazut cu 12,7%, la 96 dolari.

“Cum vestile nu sunt bune in perioada urmatoare, industria de turism isi va concentra atentia pe strategii de supravietuire in acest an. Scaderea tarifelor de cazare pare tentanta, dar ea nu reprezinta o solutie pe termen lung. Hotelurile trebuie sa puna accent pe calitatea serviciilor, stimulente inovatoare si strategii de diferentiere fata de competitie”, spune George Mucibabici, Presedintele Deloitte Romania.

El a mai adaugat ca autoritatile si industria de profil ar trebui sa se concentreze pe dezvoltarea infrastructurii de turism, cum ar fi extinderile de aeroporturi sau dezvoltarile hoteliere, care prezinta garantia unei cresteri pe termen lung si sunt sustenabile.

Un alt studiu realizat de Deloitte, "Hospitality Vision”, dat publicitatii in noiembrie anul trecut, indica o scadere a ratei de ocupare a hotelurilor din Bucuresti de 14,2%, in perioada august 2007 - septembrie 2008.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii