Se reduc tarifele pentru obtinerea unei marci comunitare


Incepand cu 1 mai 2009, companiile vor plati cu 40% mai putin decat in prezent pentru obtinerea unei marci comunitare, iar daca cererea este depusa online costurile scad cu pana la 44%.

In urma aplicarii acestei reduceri, tariful pentru depunerea cererii si inregistrarea unei marci comunitare vor scadea de la 1.750 de euro, cat se plateste in prezent, la 1.050 de euro, se arata in comunicatul de presa al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Pentru cererile depuse online, tariful va scadea de la 1.600 de euro la 900 de euro.

Pe langa aceste reduceri, Comisia Europeana impreuna cu statele membre ale Uniunii Europene au decis sa simplifice si procedura de inregistrare a marcilor comunitare.

Pentru o intreprindere mica, a-ti proteja marca la nivel comunitar inseamna sa-ti protejezi dreptul la liberul acces pe piata unica europeana pentru marfurile si serviciile tale. Pentru intreprinderile mari, este un instrument esential pentru a lucra la scara internationala”, spune Wubbo de Boer, presedintele Oficiului pentru Armonizare in cadrul Pietei Interne (OAPI).

OAPI este o organizatie non-profit, care a inregistrat, din 1996 si pana in prezent, aproximativ 500.000 de marci pentru sute de mii de intreprinderi din lumea intreaga.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii