Si comentariile negative sunt bune in social media


Raluca Kisescu, Marketing Manager la Avon, a spus ca in acest mod companiile si brandurile sunt ajutate sa se defineasca.



Raluca Kisescu a adaugat, in cadrul conferintei Top Social Brands, ca, de exemplu, pentru definirea brandului, intr-un concert, ei nu incearca sa aduca pe scena doar artistii pe care publicul lor spune ca ii vrea, ci si pe acei artisti cu care vrea brand-ul sa se asocieze.

Marketing Managerul de la Avon a subliniat ca, pentru ROI (return-of-investment), in urmatorii ani, cel mai important indicator de urmarit in social media va fi pentru companii cu cat reusesc sa creasca numarul de fani, cei care interactioneaza cu brandul, au ceva de spus, dau un imput relevant, nu doar like-uri. In acest caz, calculul se face cost per fan.

Cele zece reguli ale Avon pentru social media sunt:
1. Cer ajutor pentru construirea strategiei - consumator si agentie.
2. Incearca sa aleaga instrumentele potrivite.
3. Definesc beneficiile.
4. Masoara succesul/esecul.
5. Inter-conecteaza platformele de comunicare pe care le folosesc: blog-uri, site, e-mail-uri si flyere.
6. Folosesc aplicatii - sunt fani!
7. Organizeaza intalniri offline pe subiecte de interes.
8. Ii lasa pe consumatori sa se cunoasca.
9. Folosesc continut video si foto.
10. Ii transforma pe oameni obisnuiti in vedete. 

Raluca Kisescu a subliniat ca social media nu este un pampon, care trebuie pus, ulterior, pe o rochie, ci rochia trebuie gandita de la inceput cu acel pampon.

Bogdana Butnar, consultant pe social media, a spus ca activitatea din social media este precum relatiile amoroase: prima perioada este de entuziasm - "Toata lumea ma iubeste", a doua este cea de incertitudine - "Sunt prea multi, nimeni nu ma iubeste. Ce fac?" si urmatoarea este de calibrare si de reglare a relatiei. 

Marketing Managerul de la Avon a mai spus ca in cazul social media rata de adoptie poate fi mai mare in randul cui nu te astepti - cei trecuti de o anumita varsta si care nu sunt din mediul urban.

Catalin Tenita, cofondator Zelist si TreeWorks, a spus ca in social media din Romania, anul trecut au fost circa 2,62 de milioane de postari pe bloguri, echivalentul a 9.000 de volume a cate 300 de pagini.

"S-ar putea sa fie atatea in publishing-ul traditional. 90% este junk, abuzuri verbale, opinii nefondate, articole care nu raman in mintea cititorului", a mai spus Catalin Tenita.

El a precizat ca specialistii tind sa scoata in fata partea buna, dar, realist, 99% dintre postari sunt putin importante.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii