Spicul Bucuresti a crescut cu 10 milioane de euro investitia in fabrica


Valoarea totala in modernizarea fabricii a ajuns la 40 de milioane de euro, suma in plus fiind destinata unor instalatii de procesare primara a cerealelor.

Acum patru ani, producatorul de paine, patiserie, biscuiti si paste fainoase Spicul a vandut terenul pe care avea atunci fabrica, situat in vestul Bucurestiului, dezvoltatorului spaniol Hercesa.

Apoi, Spicul si-a mutat productia in Chitila, in nordul-vestul Capitalei, unde a inceput si un proces de modernizare a instalatiilor de morarit si panificatie.

Recent compania a incheiat un parteneriat cu Dietetica, prin care produce amestecuri de fainuri sub brandul "Slabesti Mancand", se arata in comunicatul de presa.

Astfel, Spicul va realiza produse de panificatie si patiserie din aceste fainuri, pe care le va vinde in magazine proprii, ceea ce va face ca aceste produse sa devina de masa.

Reprezentantii companiei spun ca parteneriatul cu Dietetica este incheiat pe o perioada nelimitata si ca acesta nu a presupus din partea Spicul o alta investitie decat cea pe care a facut-o anul trecut cand au retehnologizat fabrica din Chitila, deoarece painea si produsele "Slabesti Mancand" sunt fabricate cu o faina care se comporta identic ca orice produs de panificatie obisnuit. Diferenta dintre aceasta faina si celelalte fainuri este data de continutul hipoglicemic.

Primul produs din noua gama este painea, care are 250 grame si un pret de aproximativ 2,5 lei. Pana la sfarsitul semestrului intai al acestui an, Spicul va produce si cozonaci, paste fainoase si diverse produse de patiserie.

In prezent, painea "Slabesti Mancand” se gaseste in cele 30 de magazine Spicul, urmand ca pana la sfarsitul primului semestru al acestui an sa fie prezenta in marile retele de supermarketuri din Capitala si in magazinele situate pe o raza de 200 km in jurul Bucurestiului.

In viitor, se vor mai face investitii pentru a promova produsul, initial prin relatii publice si, apoi, un mix - PR - marketing.

Reteta fainii care nu ingrasa si brandul "Slabesti Mancand" au fost concepute si inregistrate in 2008 de doctorul Gabriela Man, care a avut ideea producerii amestecurilor speciale de fainuri dupa ce a incercat ea insasi, ani la rand si fara succes, o serie de regimuri de slabire. A facut ulterior studii pe tema nutritiei si a conceput mixurile "Slabesti Mancand" pentru a veni in sprijinul persoanelor supraponderale si a celor cu diabet care doresc sa se hraneasca atat gustos cat si sanatos.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii