Starplex va deschide sapte noi cinematografe


Investitia pentru lansarea acestora se ridica la 25 de milioane de euro, pentru urmatorii trei ani.

Cinematografele vor fi amplasate in centrele comerciale din Bucuresti si din principalele orase din Romania. Prima unitate va fi deschisa astazi, la Iris Shopping Center, in zona Titan din S-E Capitalei.

Cinematograful din Bucuresti este un joint-venture intre Starplex si proprietarul centrului comercial, DEGI. Dupa cum a spus pentru startups.ro Tiziano Missaglia, General Managerul Starplex, investitia totala in aceasta prima unitate este de 25 de milioane de euro si cuprinde si suma investita de catre DEGI.

Tiziano Missaglia estimeaza ca investitia in acest cinematograf va fi recuperata in opt - zece ani. Starplex a inchiriat spatiul din Iris Shopping Center pe o perioada de 20 de ani.

Cinematograful are o suprafata de 8.500 mp si cuprinde zece sali, cu un total de 2.000 de locuri. Pentru acest an, compania se asteapta la 500.000 de vizitatori si la venituri de 3 milioane de euro, din vanzarea biletelor, a publicitatii si a produselor de la bar.

"In urmatori ani, pe masura ce oamenii se vor obisnui si vor sti ca aici gasesc un cinematograf, numarul de spectatori va creste la 600.000 - 700.000 si vor urca si vanzarile. Primul an nici nu este important in veniturile unui cinematograf, de-abia din al doilea an se vede cat profit genereaza", completeaza Tiziano Missaglia.

Celelalte unitati din Romania vor fi realizate tot prin joint-venture cu proprietarii. Cinematografele vor avea intre 7 si 16 Sali, in functie de dimensiunea centrului comercial.

"Situatia financiara internationala nu ne afecteaza, pentru ca cinematograful este una dintre cele mai ieftine distractii", adauga Tiziano Missaglia.

In urmatorii ani, Starplex intentioneaza sa se extinda in Ucraina si Moldova.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.
 


Nu exista comentarii