Studiu: 51% dintre angajatii din companiile de prestari servicii intocmesc rapoarte si analize


Conform studiului facut de Advantage Software Factory (ASF), producator de aplicatii de colectare debite restante, aplicatii CRM si softuri de raportare, aceste rapoarte si analize sunt realizate pentru a fi prezentate superiorilor directi.

Studiul a fost efectuat in luna aprilie a acestui an, pe un esantion de 30 de companii de servicii din mediul privat, se arata in comunicatul de presa.

Dintre angajatii care intocmesc rapoarte si analize periodice, un procent de 36% apeleaza la programe generale, din familia Office, iar 12% dintre angajati au la dispozitie softuri de raportare special create.

Majoritatea angajatilor care intocmesc rapoarte si analize periodic provin din randul departamentelor de vanzari, marketing, financiar-contabilitate si middle management-ul departamentelor operationale.

"Majoritatea companiilor care asigura angajatilor softuri moderne de raportare sunt cele mari, cu peste 200 de angajati, construite dupa un model de business performant, menit sa eficientizeze si sa inlesneasca munca angajatilor”, spune Stefan Paun, director general Advantage Software Factory.

El a mai spus ca, in cele mai multe cazuri, companiile care dispun de asftel de softuri sunt cele multinationale, care au imprumutat aceasta practica de la filialele din afara Romaniei.

Companiile in care rapoartele si analizele se fac fara ajutorul unui soft special sunt cele medii si mici care nu isi permit sa investeasca intr-o astfel de aplicatie.

Stefan Paun adauga faptul ca majoritatea programelor care permit realizarea de rapoarte si analize din aplicatii de tip ERP, CRM sau contabilitate sunt scumpe si greu de utilizat, iar angajatii au nevoie de o perioada lunga de adaptare.

ASF este o firma romaneasca infiintata in 2001, avand o echipa de peste 50 de angajati.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii