Tendinte in tehnologie: gadget-urile viitorului sunt cele mobile


Afirmatia ii apartine lui Razvan Baciu - cofondator Trafic Tube, care a vorbit despre tendintele viitorului in tehnologie, la Webstock 2011.

Viitorul gadget-urilor va fi reprezentat de simulatoare, unelte decizionale, unelte practice si device-uri pentru entertainment, potrivit lui Razvan Baciu.

Acum efectuarea de apeluri telefonice a devenit doar o functie iar gadget-urile incorporeaza filme, muzica, carti, augmented reality, GPS. Exista console de jocuri cu senzori de miscare, computerul recunoaste miscari si reactioneaza la gesturi si apar din ce in ce mai multe aplicatii practice.

In ceea ce priveste limitele actuale, el este de parere ca bateria este unul dintre aspectele care ne tin in loc. Este cea mai veche tehnologie dintr-un gadget si reprezinta un aspect important, indeosebi in ceea ce priveste dispozitivele mobile. Alte aspecte care ne tin in loc, potrivit cofondatorului Trafic Tube, tin de reticenta fata de nou, dogme, imaginatie si obisnuinta.

In ceea ce priveste tehnologiile de ultima ora, care in Romania inca nu au aparut, printre acestea se numara si NFC (Near Field Communication), conform lui Radu Dumitru, blogger - Mobbi.ro. Tehnologia permite transferul de date intre doua device-uri aflate in apropiere unul de celalalt, iar avantajele sunt: platile efectuate rapid, transferul usor de contacte, social networking si accesul usor, prin identificare rapida.

Camerele 3D reprezinta o alta tendinta in curs de dezvoltare,  fie ca vor fi camere de sine statatoare, ori atasate telefoanelor mobile.

Alte tendinte mentionate la capitolul “in viitor” cuprind segmentul de conectivitate - unde pasul urmator ar fi telefoanele, tabletele sau imprimantele cu conexiune directa la USB, sau aplicatiile pentru coduri de bare, care ofera posibilitatea de a compara preturile produselor, prin simpla scanare cu telefonul a codului de bare, dar si de creare a unei liste de cumparaturi, memorand produsele dorite, prin acelasi procedeu.

Proiectoarele incorporate in aparatele foto ori in telefoanele mobile se afla si ele pe lista tendintelor viitoare, avantajul fiind ca fac mai usoara experienta vizionarii unui fisier video.


Un material startups.ro Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii