Vanzarile de smartphone-uri sunt in crestere, iar odata cu ele se dezvolta si aplicatiile mobile


In ultimii 2 ani si jumatate, numarul de smartphone-uri vandute a crescut de patru ori, in prezent depasind 25% din totalul vanzarilor de terminale Vodafone.

Datele au fost prezentate de Andrei Oltei, Manager Terminals Portfolio la Vodafone Romania, in cadrul conferintei Webstock 2011.

In ceea ce priveste platforma utilizata, in 2009 numai 2% din smartphone-uri operau pe platforma Android, in timp ce in prezent sunt mai mult de 50%.

Conform unor statistici Vodafone Romania, exista 350 de milioane de terminale iOS si Android, in timp ce aplicatiile dezvoltate pentru acestea ajung la 1 milion.

Printre motivele enumerate la Webstock si pentru care brandurile ar trebui sa isi construiasca propriile aplicatii mobile se numara faptul ca acestea atrag focusul asupra brandului si faptul ca ofera utilizatorului o experienta de utilizare.

Aplicatiile lansate de Vodafone Romania pun accent in primul rand pe utilitati (plati facturi, trimitere bani sau verificarea costurilor), dar si pe segmentul meteo, jocuri, programul cinematografelor, video streaming sau browsere - si nu toate sunt gratuite.

Luna aceasta, Vodafone a lansat un concurs  in urma caruia developerii pot crea aplicatii pe baza ideilor primite de la consumatori, cea mai buna aplicatie urmand sa fie premiata cu 10.000 de euro, juriul fiind format din bloggeri si specialisti in domeniu.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii