TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE SI ACCES LA SERVICIUL START&GROW PE SITE-UL WWW.STARTUPS.RO  

 

1. DESCRIEREA PROIECTULUI START&GROW. DEFINITII
Proiectul START&GROW oferit de S.C. Media&More SRL (RO19250563, Str. Calea Calarasilor 309, Bl 70, Sc 2, Ap 42, Bucuresti) in calitate de operator al site-ului www.startups.ro.

Proiectul se adreseaza tuturor agentilor economici eligibili conform conditiilor de mai jos, pentru a sustine dezvoltarea a 4 afaceri promitatoare, oferindu-le acces gratuit la o serie de facilitati constand in resurse necesare lansarii unei afaceri.

Proiectul nu consta in planificarea, oganizarea afacerilor selectate in program, oferind numai sprijin in domenii cheie in dezvoltarea sau construirea unui business: strategie, resurse umane, vanzari, management financiar, PR, contabilitate, precum si consultanta juridica, mentoring, coaching etc.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 9 luni, incepand cu luna aprilie 2010, si se va incheia in luna decembrie 2010 (data limita a aplicatiilor - 28.04.2010).
Antreprenorii selectati au acces lunar la consultanta de specialitate, resurse operationale si intalniri de networking in care primesc sfaturi legate de diverse aspecte ale afacerii pentru care au participat la proiect. Echipa START&GROW ce va sprijini proiectul este prezentata detaliat pe site.

Accesul la resurse, produse si servicii se va face in cadrul unor intalniri lunare derulate intre antreprenorii selectati si consultantii participanti la proiect. Pe parcursul programului va fi organizata in fiecare luna cate o intalnire (tip workshop), la care pot participa atat antreprenorii inscrisi in program, cat si alti antreprenori interesati de temele discutate.

Procesul de dezvoltare a afacerilor selectate va fi urmarit si mediatizat de www.startups.ro prin publicarea de articole si interviuri despre evolutia afacerilor inscrise.

Urmatorii termeni vor fi definiti dupa cum urmeaza:
•    Utilizator - orice persoana care acceseaza site-ul si acceseaza facilitatile oferite de proiectul START&GROW prin intermediul site-ului www.startups.ro;
•    Furnizor - S.C. Media&More S.R.L. in calitate de operator al site-ului www.startups.ro pune la dispozitie accesul la facilitatile si ofertele Proiectului START&GROW pentru antreprenori;
•    Startups.ro - site-ul prin intermediul caruia se furnizeaza accesul la facilitatile si ofertele Proiectului START&GROW pentru antreprenori;
•    Proiect/program - ansamblul facilitatilor, serviciilor, resurselor de orice natura puse la dispozitie celor selectati prin intermediul site-ului www.startups.ro.
Facilitatile furnizate prin inscrierea in programul START&GROW a unui antreprenor sunt oferite gratuit, acestea neputand fi ulterior taxate.

 

2. CONDITII DE ELIGIBILITATE ALE UTILIZATORULUI
Antreprenorii care acceseaza programul START&GROW trebuie sa aiba cel putin 18 ani impliniti la data inscrierii in program. Antreprenorul trebuie sa fie asociat, administrator la o societate comerciala romana sau la o societate comerciala straina care are deschisa o reprezentanta sau un sediu secundar pe teritoriul Romaniei de maximum 6 luni la data inscrierii in program. Antreprenorii care acceseaza programul se pot afla in curs de a constitui o societate comerciala la care vor detine una din aceste calitati. In cazul in care societatea comerciala, punctul de lucru, reprezentanta sau orice alt sediu secundar de pe teritoriul Romaniei au fost infiintate de mai mult de 6 luni, dar nu au desfasurat activitate, antreprenorul care aplica la program trebuie sa dovedeasca acest lucru prin furnizarea de informatii complete si actuale.

In cazul in care societatea a fost infiintata de mai mult timp, dar a inceput activitatea de curand, durata de activitate sa nu depaseasca perioada de 6 luni.

Utilizatorul declara ca societatea comerciala pentru care aplica in vederea inscrierii in program nu se afla in procedura falimentului, nu s-a deschis impotriva sa procedura insolventei si nu se afla in reorganizare judiciara, precum si ca societatea, administratorii si asociatii sai nu au suferit condamnari penale legate de calitatea de asociat sau administrator.

Au prioritate la selectia in program antreprenorii cu minim 1-2 ani de experienta si managerii cu minim 3 ani de activitate. Experienta profesionala nu trebuie sa fie neaparat in acelasi domeniu cu afacerea ce urmeaza sa fie lansata prin intermediul programului. Vor fi avute in vedere informatii relevante precum experienta profesionala, studiile si participarea la cursuri, training-uri si workshop-uri relevante, pasiuni sau hobby-uri legate de domeniul ales.

Vor fi alese afaceri din patru domenii de activitate: IT&C, Retail, Servicii, Productie. In functie de solicitarile primite, se poate extinde selectia si cu afaceri din alte domenii.

Este recomandata, dar nu obligatorie prezentarea unui plan de afaceri. Vom tine cont de prezenta unui model coerent de generare de venituri. Vor avea prioritate afacerile care au la baza idei, concepte si abordari inovative (fara ca acesta sa fie un criteriu eliminatoiu).

 

3. INREGISTRAREA UTILIZATORULUI/ANTREPRENORULUI
Pentru a va inscrie in proiectul START&GROW, veti garanta urmatoarele:
1) furnizati date reale, exacte si complete despre utilizator aplicant, astfel cum se solicita prin formularul de inregistrare al site-ului;
2) mentineti sau actualizati datele de inregistrare care au suferit modificari (ex. nume firma, adresa, persoana de contact, telefon etc.) pentru ca acestea sa fie conforme realitatii, exacte si complete.

Administratorii site-ului isi rezerva dreptul (nu si obligatia) de a verifica autenticitatea datelor de inregistrare ale utilizatorilor referitoare la existenta acestora, numele firmei, sediul, cod unic de inregistrare, numar de inmatriculare la Registrul Comertului, precum si starea actuala a societatii, daca aceasta este in functiune, este dizolvata sau radiata.

Prin acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare, utilizatorul isi exprima acordul pentru eventualele verificari ce vor fi efectuate de administratorii site-ului ca masura de siguranta pentru realitatea si exactitatea datelor furnizate.

In cazul in care se constata ca informatiile puse la dispozitie de utilizator sunt inexacte sau neconforme celor furnizate de organele in drept (Registrul Comertului, Ministerul Finantelor etc.), Furnizorul isi rezerva dreptul de a exclude utilizatorul dintre participantii la proiect si de a refuza incercarile curente sau viitoare de accesare a proiectului.

 

4. PRACTICI GENERALE PRIVIND PARTICIPAREA LA PROIECT
Utilizatorul accepta ca administratorii site-ului pot stabili un set de practici generale si limitari privind accesul la proiect. Accesarea proiectului, serviciilor, ofertelor, continutului sectiunilor site-ului se realizeaza prin inscrierea pe site-ul www.startups.ro.

In cazul in care un utilizator ales sa participe la proiect nu colaboreaza pentru a beneficia de facilitatile furnizate prin proiectul START&GROW timp de 5 zile, furnizarea serviciilor va fi suspendata. Dupa suspendare, utilizatorul va fi eliminat definitiv din proiect in cazul in care nu reia participarea in termen de 10 zile.

Suspendarea va fi precedata de transmiterea unui mesaj de avertizare, trimis cu 2 zile inainte de termenul la care suspendarea urmeaza sa opereze, la adresa de e-mail indicata in datele de identificare la inscrierea in program.

 

5. OBLIGATIILE UTILIZATORULUI
Prin accesarea site-ului, transmiterea aplicatiei si participarea la proiect, Utilizatorul accepta ca toate informatiile, datele, textul, mesajele etc. (numite in continuare "continut"), indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, sunt responsabilitatea sa. Drept urmare, Utilizatorul este singur responsabil pentru informatiile, ofertele, contraofertele, materialele postate, furnizate pe site la inscriere. Administratorii site-ului nu sunt obligati sa efectueaze vreun control, ci numai monitorizeaza continutul transmis prin intermediul serviciilor din cadrul site-ului si astfel, nu garanteaza realitatea, integritatea si calitatea continutului.

Utilizatorul se obliga sa nu foloseasca in cadrul site-ului un continut ofensator sau indecent.

Utilizatorul nu poate folosi proiectul START&GROW pus la dispozitie de administratorii site-ului pentru:
    1. a face publicitate, a promova, a oferi etc. produse a caror comercializare este interzisa prin lege (droguri, substante stpefiante sau psihotrope).
    2. a publica sau transmite orice continut care este ilegal, defaimator, ofensator, amenintator, abuziv, obscen, care afecteaza intimitatea altei persoane, indeamna la ura rasiala, etnica sau este in alt mod ofensator.
    3. a incalca cu intentie sau nu orice lege sau alt act normativ in vigoare.

Utilizatorul garanteaza ca:
    1. va accesa proiectul si va aplica la acesta numai in scopul in care acesta a fost creat;
    2. nu va folosi si nu va permite vreunui tert sa aplice in numele sau sau nu va aplica el insusi in folosul eventual al unui tert.

 

6. CONFIDENTIALITATEA INFORMATIILOR
Prin “informatie (confidentiala)” se intelege orice secret comercial si orice alte informatii apartinand Utilizatorului/Furnizorului proiectului sau aflate la acestia, transmisa catre cealalta parte sau la care aceasta are acces, in forma scrisa, orala, electronica sau in orice alt mod si care se refera la proiecte, servicii oferite, metodologii, date, informatii apartinind partenerilor in vederea utilizarii pentru prestarea serviciilor; planurile de afaceri, de marketing si financiare ale Utilizatorilor; sistemul organizatoric, informational si de management al Utilizatorilor si ale partenerilor sau ale potentialilor parteneri.

Partile se obliga:
a.    sa pastreze confidentiale informatiile de care a luat cunostinta in derularea prezentului proiect;
b.    sa nu furnizeze informatii confidentiale decat cu acordul celeilalte parti;
c.    sa nu utilizeze informatiile in alt scop decat pentru indeplinirea proiectului;
d.    sa nu execute copii dupa informatii si sa nu le reproduca decat in copul realizarii proiectului si in prezentele conditii.

Partile accepta ca in cazul in care neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a oricarei obligatii asumate prin acest acord de confidentialitate va cauza prejudicii celeilalte parti (constatate in instanta) va repara prejudiciul cauzat prin incalcarea prezentului acord.

Utilizatorii vor trimite catre Furnizor sau parteneri doar materialele si documentele pe care Utilizatorii le considera necesare pentru buna desfasurare a proiectului.

Utilizatorii nu vor trimite niciun material sau document care sa contina date confidentiale a caror expunere le-ar putea afecta afacerea.

Toate materialele, prezentarile, documentele trimise de catre Utilizatori la inscrierea, dupa selectarea si pe parcursul programului, apartin Utilizatorilor. Toate aceste materiale vor fi folosite de Furnizor doar in scopul bunei desfasurari a programului.

 

7. MODIFICARILE SERVICIULUI
Administratorii acestui site isi rezerva dreptul de a modifica sau intrerupe, temporar sau permanent, proiectul START&GROW si serviciile puse la dispozitie cu o notificare prealabila a Utilizatorilor. Furnizorul nu va intrerupe acest program decat in contextul unor factori independenti de vointa acestuia. In acest caz, administratorii nu sunt raspunzatori fata de Utilizator sau fata de o terta persoana pentru orice modificare, suspendare sau intrerupere a serviciilor programului START&GROW.

 

8. SECURITATE
Utilizatorul accepta ca in cazul informatiilor puse la dispozitie pe Internet, desi administratorii www.startups.ro fac tot posibilul pentru mentinerea securitatii acestora, acestia nu pot garanta ca informatia pe care utilizatorul o primeste sau o trimite folosind serviciul va fi permanent in siguranta (in cazul unor eventuale defectiuni tehnice,  atacuri informatice etc).

 

9. LEGATURI
Site-ul poate furniza legaturi (link-uri) catre alte site-uri sau alte resurse. Administratorii  www.startups.ro nu au nici un control asupra acestor site-uri sau resurse, astfel ca acestia nu sunt responsabili de disponibilitatea si continutul acestora, publicitate, produse sau alte materiale de pe sau disponibile pe aceste site-uri sau resurse.

Utilizatorul accepta ca administratorii nu sunt raspunzatori sau pasibili de a plati despagubiri, direct sau indirect, pentru orice prejudiciu cauzat sau presupus a fi fost cauzat de sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile furnizate de un asemenea continut, bunuri sau servicii disponibile pe sau prin intermediul unor astfel de site-uri sau resurse.

 

10. PROPRIETATE INTELECTUALA
Utilizatorul declara in mod expres ca a luat la cunostinta de faptul ca toate reprezentarile stilizate, logo-urile si simbolurile asociate si combinatii ale acestora cu oricare cuvant sau simbol grafic, folosite pe acest site, sunt proprietatea www.startups.ro.

Utilizatorul accepta ca orice software folosit in legatura cu serviciile oferite de site contin informatii confidentiale si aflate sub drept de proprietate, fiind protejate de legile privind dreptul de proprietate intelectuala, industriala si alte legi aplicabile.

Utilizatorii se obliga sa nu reproduca, copieze, vanda sau exploateze o parte a serviciilor, si informatiilor la care are acces ca urmare a accesarii si utilizarii acestui site.

Utilizatorului ii este interzisa modificarea, inchirierea, cedarea, imprumutul, vanzarea, distributia sau crearea unor materiale derivate bazate pe serviciile sau programele folosite in cadrul site-ului.

 

11. RASPUNDERE
Aplicarea la proiect si accesarea facilitatilor puse la dispozitie pe site se face pe propria raspundere a Utilizatorului.

Administratorul www.startups.ro nu ofera nici o garantie ca se vor obtine in mod obligatoriu rezultate ca urmare a inscrierii/participarii la proiect.

Nici o informatie orala sau scrisa, obtinuta de utilizator de la administratorii www.startups.ro, de la sau prin intermediul serviciilor noastre, nu va crea o garantie care nu este stipulata expres in prezentele reguli.

 

12. LIMITELE RASPUNDERII
Utilizatorul accepta in mod expres ca administratorii site-ului nu vor fi raspunzatori pentru nici un fel de daune sau prejudicii directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la prejudicii prin pierdere de profit, posibilitatea de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile , rezultand din:
- utilizarea sau imposibilitatea utilizarii facilitatilor oferite de proiectul START&GROW;
- declaratii sau actiuni ale unei terte parti asupra serviciilor portalului;
- orice alta problema legata de serviciile site-ului sau legata de intalnirile lunare (care a intervenit din cauze independente de vointa Furnizorului).

 

13. NOTIFICARI SI COMUNICARI
Notificarile/comunicarile adresate utilizatorilor vor fi facute pe cale electronica, prin e-mail, sau prin intermediul postei obisnuite. Administratorii www.startups.ro pot face notificari privind schimbarea Termenilor de Utilizare sau alte chestiuni prin afisarea de instiintari catre utilizatori in mod general, pe site.

 

14. FORTA MAJORA
www.startups.ro nu este obligat a se conforma obligatiilor prevazute in Termenii de Utilizare, ca urmare a unei cauze aflate in afara controlului sau, incluzand, dar nelimitandu-se la evenimente fortuite, alte actiuni sau inactiuni de care administratorii site-ului nu sunt responsabili.

 

15. LEGEA APLICABILA
Prin accesarea acestui site web, Utilizatorul accepta ca acest set de reguli si orice disputa legata de acestea sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile romane, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti romane competente.

www.startups.ro nu ofera garantia ca continutul acestui site se supune legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari in afara Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face in cunostinta de cauza si/sau este singur responsabil de respectarea legilor tarii in care se afla.

 

16. INCETAREA COLABORARII
Utilizatorul accepta ca administratorii site-ului pot sista accesul la furnizarea si utilizarea serviciilor, sau pot sa scoata si sa stearga orice continut din cadrul serviciilor, pentru orice motiv, inclusiv, dar nu limitat la, abandonarea proiectului sau daca se constata incalcarea Termenilor si conditiilor prezente.

 

17. CLAUZE FINALE
Termenii de Utilizare reprezinta acordul partilor si reglementeaza folosirea de catre Utilizator a serviciilor www.startups.ro, inlocuind orice acord precedent dintre utilizator si administratorii site-ului. Prezentele reguli si relatiile dintre utilizatori si www.startups.ro sunt guvernate de legile romane.

In cazul in care, ulterior vor fi implementate servicii suplimentare puse la dispoziie prin intermediul proiectului START&GROW, aceste servicii vor fi supuse acelorasi reguli si conditii cuprinse in prezentele clauze, in cazul in care acestea nu vor beneficia de conditii distincte de prezentele.

 

18. NOTIFICAREA NERESPECTARII TERMENILOR DE UTILIZARE
Orice comunicare referitoare la incalcarea acestor Termeni de Utilizare se va comunica administratorilor www.startups.ro la urmatoarea adresa de e-mail: redactia@startups.ro