Relatiile dintre companii, nu creditele nereturnate au cauzat lipsa de lichiditati


Conform lui Ran Fuchs, Global Head la Risk Metrics Group’s Credit Risk Business, principalul factor care a dus in prima faza a crizei la lipsa de lichiditati a fost necorelarea relatiilor dintre companiile din portofoliul bancilor.

De-abia in prezent, lipsa de lichiditate incepe sa fie cauzata de faptul ca unele credite nu sunt returnate.

Ran Fuchs a mai spus, cu ocazia o conferintei “PRMIA Global Event Series on Credit Risk Management”, ca problema a fost aceea ca bancile nu s-au intrebat unde este concentrat riscul. Raspunsul ar fi trebuit cautat in urmarirea relatiilor dintre companiile din diferite domenii si regiuni ale lumii.

Consecinta este ca in prezent bancile sunt nevoite sa isi regandeasca modul in care analizeaza riscul unui credit. Astfel, vor fi luate mai mult in calcul nu numai capacitatea unei firme de a-si achita creditul, ci si relatiile si parteneriatele pe care le are aceasta cu diferite alte companii. Si vor fi cumulate si corelate intre ele modelele de risc pentru fiecare dimensiune - zonala, a domeniului si a companiei - si scenariile rezultate.

Ran Fuchs mai spune ca in prezent nu este nevoie sa folosesti numai corelatiile trecute, ci si pe cele viitoare rezultate din modelele de risc aplicate si din scenariile rezultate.

 
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii