Studiul a fost realizat de Ka&Te Associates, companie ce activeaza pe segmentul de servicii si consultanta IT, si a fost realizat pe un esantion de 200 de IMM-uri din Bucuresti.
"Companiile romanesti incep sa devina constiente de cat de critica este functionarea infrastructurii IT pentru activitatea lor de baza. Fiecare incident informatic inseamna o pierdere de timp si de bani din partea companiilor, care nu mai pot functiona normal si nu isi mai pot indeplini obligatiile fata de clienti”, spune Cristian Stefanescu, General Manager la Ka&Te Associates.
Dintre companiile chestionate, doar 12,5% au departamente interne de IT sau angajati dedicati acestui domeniu, se arata in comunicatul de presa. In acelasi timp, cele mai multe companii participante la studiu - 79% - nu au un departament intern dedicat IT-ului sau angajati care sa indeplineasca sarcini de administrare a infrastructurii IT.
Cea mai importanta categorie evidentiata in urma studiului o reprezinta companiile care externalizeaza administrarea infrastructurii IT si primesc suport de la distanta. Este cazul a 60% dintre firmele cu cifra de afaceri de pana la 50 de milioane de euro.
Externalizarea serviciilor de suport IT reprezinta o masura de scadere a costurilor, ca urmare a numarului redus de calculatoare sau a unei infrastructuri minime. Potrivit reprezentantilor Ka&Te Associates, in cazul externalizarii, costurile de administrare a infrastructurii IT se reduc cu pana la 50%.
Criza economica a dus si la cresterea calitatii serviciilor, reprezentantii celor mai multe companii intervievate declarand ca sunt multumiti sau foarte multumiti de serviciile primite din partea furnizorilor externi, se mai arata in comunicat.
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.