ALMME reuneste cooperativele agricole primare Aliakmon, Mesi si Meliki, care impreuna au drept membri circa 2.000 de producatori.
Suprafata agricola de care dispun membrii ALMME este de 3.200 de hectare, aflate in Macedonia Centrala, in Grecia, in special in centrul regiunii Imathia, au declarat reprezentantii acesteaia in cadrul unei conferinte de presa.
Cea mai mare parte din productie este reprezentata de piersici. Alte fructe produse si procesate sunt perele, kiwi, murele, merele, capsunile si ciresele. Ca si tipuri de produse realizate sunt conservele, cocktail-ul de fructe si piureul de piersici.
In Romania, ALMME este interesata sa isi distribuie produsele in supermarketuri, in zona HoReCa (hoteluri - restaurante - catering) si in cofetarii.
In scop promotional, asociatia va distribui gratuit in retele G’market si Angst cate 5.000 de produse (cutii cu cocktail de fructe, cu o capacitate 125 de grame).
In prezent, reprezentantii ALMME se afla in discutii initiale cu mai multe supermarketuri si cu un importator activa pe segmentul cofetariiloe, pentru a-si distribui produsele in Romania.
Pentru anul viitor asociatia are deja stabilit un buget promotinal pentru a-si face cunoscute produsele pe piata din tara noastra.
Cooperativele Aliakmon, Mesi si Meliki sunt active din 1928, iar in ultimii 30 de ani au investit in procesul de ambalare fructelor si legumelor. Ultima investitie a acestoa este un complex industrial de procesare a fructelor, in Culura.
Capacitatea totala de procesare este de peste 500 de tone pe zi, iar in cazul piersicilor se ajunge la 30.000 de tone procesate anual.
ALMME reprezinta 60% din piata de profil din Anglia, 75% - 80% din cea din tarile scandinave. Alte tari in care asociatia isi exporta produsele sunt Germania, Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia si Coreea.
Pentru marii retaileri (Tesco, Lidl etc) din Europa, ALMME face produse private label.
Peste 50% din productia mondiala de compot provine din Grecia.
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.