Cifra este cu 10% mai mica decat cea estimata de furnizorul de servicii medicale, la inceputul acestui an.
Reprezentantii companiei spun ca diferenta este cauzata de intarzierile cu care MedLife primeste sumele de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Mihail Marcu, presedinte MedLife, a spus, intr-o conferinta de presa, ca au simtit al doilea val al recesiunii in consumul per client, care s-a redus mult in perioada august - septembrie - octombrie, desi numarul de clienti a crescut, dar in noiembrie si decembrie piata incepe sa-si revina.
Anul trecut, veniturile companiei au fost de 40 de milioane de euro. In acest an cifra de afaceri va creste cu aproximativ 23% fata de anul trecut.
Mihail Marcu a adaugat ca spera ca anul viitor sa fie mai relaxant decat acest an, cand MedLife a inaugurat trei spitale, mai multe clinici si a achizitionat 55% din grupul Genesys Medical Clinic.
"Exista priviri catre alte orase, dar nimic finalizat. In cadrul Medlife este o echipa de M&A (n.red. - merge&aquisitions; fuziuni si achizitii). In continuare, suntem cu ochii pe piata, dar, dat fiind contextul, ne vom uita de doua ori inainte de a semna. Stim piata, dar nu este de interes pentru noi in acest moment", a detaliat Mihail Marcu.
El a completat ca sunt interesati sa achizitioneze pachete majoritare, iar echipele si antreprenorii sunt pastrati in companie numai daca sunt de valoare.
La mijlocul anului viitor, reprezentantii MedLife estimeaza ca ar putea incepe lucrarile de constructie la un spital in zona Floreasca din Bucuresti, pentru care au obtinut cea mai mare parte din avize.
Mihail Marcu a mentionat ca ultima modificare facuta in acest proiect este adaugarea unei parcari interioare cu 87 de locuri, la solicitarea autoritatilor in domeniu.
De asemenea, anul viitor, compania isi va schimba numele in "Sistemul medical MedLife".
MedLife anuntat pentru intervalul 2011 - 2015 un program de investitii de 52 de milioane de euro.
Mihail Marcu a subliniat ca investitiile sunt facute din resurse proprii si dintr-un credit sindicalizat de la International Finance Corporation (IFC), membra a Grupului Bancii Mondiale. Creditul este in valoare de 40 de milioane de euro.
IFC este unul dintre actionari in MedLife, detinand 12,75%, iar ceilaltii sunt familia Marcu (51%) si fondul de investitii SGAM Eastern Europe (36,25%).
In portofoliul companiei sunt sase spitale, care au 540 de paturi si 22 de sali de operatie
Pe langa acestea, MedLife mai are doua clinici, opt laboratoare, sase farmacii sub reteaua PharmaLife, 28 de centre medicale generaliste, opt centre de excelenta cu specializare unica si colaboreaza cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.
MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind prezenta in Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad.
Spital de Ortopedie si Traumatologie
Cel mai recent spital din portofoliul MedLife este cel de Ortopedie si Traumatologie, deschis anul acesta, la inceputul lui decembrie.
Investitia in spital este de 8,5 milioane de euro, din care aproximativ 50% pentru consolidarea cladirii si 50% pentru echipamente.
Reprezentantii MedLife estimeaza ca, in primul an de activitate, spitalul de Ortopedie si Traumatologie va avea o cifra de afaceri de doua milioane euro si aproximativ 1.000 pacienti, lunar.
Spitalul de Ortopedie si Traumatologie este amplasat in zona Obor din Bucuresti, intr-o cladire inchiriata pe o perioada de zece ani cu o optiune pentru inca zece ani.
Acesta are o suprafata de 2.000 mp, desfasurati pe trei niveluri.
Spitalul de ortopedie si traumatologie include ambulatoriu de specialitate, departament de imagistica si radiologie medicala, bloc operator cu trei sali de operatie, sectie de ATI cu doua compartimente (septic si aseptic), unitate de primiri urgente, departament de kinetoterapie si recuperare medicala, laborator pentru analize de urgenta si 45 de paturi.
In cadrul acestui spital se pot realiza consultatii de specialitate in regim ambulatoriu si spital, interventii chirurgicale, serivicii de imagistica si laborator, precum si servicii de kinetoterapie si recuperare medicala.
Spitalului de Ortopedie si Traumatolgie are 80 de angajati, din care cinci medici ortopezi full-time.
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.