Despre Start&Grow

Start&Grow este un proiect startups.ro care sprijina dezvoltarea unor afaceri promitatoare si urmareste evolutia acestora timp de 8 luni. Credem ca si start-up-urile pot avea acces la cele mai bune resurse de business! Asa ca, timp de 8 luni, iti oferim gratuit sprijin si consultanta in aspectele importante ale dezvoltarii unei afaceri.

Ce iti oferim?
Nu iti dam premii in bani, iti dam ceva mult mai valoros - resurse si know-how de business in valoare de aproape 160.000 de euro.

Iti oferim acces la networking de business si interactiune ( lunar, ne vom intalni sa dezbatem pe diferite teme interesante, pornind de la cazurile concrete ale celor 4 start-up-uri) ...si multa vizibilitate! ;) (vom fi alaturi de cele 4 startup-uri pe toata perioada anului, observandu-le evolutia prin articole publicate pe startups.ro, astfel incat toti cei interesati de mediul de business vor afla despre start-up-urile selectate)


Oferim gratuit multe resurse valoroase...insa nu construim business-ul nimanui! Viziunea si implementarea sunt ale tale! Tu decizi modul in care folosesti resursele pe care ti le punem la dispozitie. Noi doar iti acceleram anumite procese si te ajutam sa cresti mai repede!


Nu iti dam bani, iti dam ceva mult mai valoros: resurse in valoare de aproape 160.000 de euro! Start-up-ul cu cea mai buna evolutie (bazata pe obiectivele pe care si le-a stabilit) va primi un premiu special in cadrul Galei Start&Grow din decembrie.


Echipa Start&Grow care te va sprijini este formata din:
- Gabriela Lungu, The Practice (consultanta in PR&Comunicare)
- Radu Georgescu, GeCAD (mentoring pentru inceperea si dezvoltarea unei afaceri)
- Radu Tudorache, M Grup (mentoring pentru inceperea si dezvoltarea unei afaceri)
- Eusediu Margasoiu, The Network (consultanta in strategie de business)
- George Butunoiu, GB Consulting (consultanta in resurse umane)
- Mihai Stanescu, RoCoach (coaching)
- Microsoft (partener principal Start&Grow - va oferi servicii si produse software)
- Salans (consultanta juridica)
- Kerten (acces la finantare venture capital)
- Accelera (consultanta in vanzari si marketing)
- ABC Training Consulting (consultanta in management financiar)
- R&M Audit (contabilitate)
- Hostway(hosting)
- Bucharest Hubb (entrepreneurial environment)


Ce fel de antreprenori cautam?
Vor avea prioritate in program antreprenorii cu minim 1 - 2 ani de experienta de business, precum si managerii cu minim 3 ani de activitate, care vor sa inceapa propria afacere. Experienta profesionala nu trebuie sa fie neaparat in acelasi domeniu cu start-up-ul ce urmeaza sa fie lansat. Tinem cont (intr-o pondere semnificativa, dar nu eliminatorie) si de background-ul profesional, de studii si participari la cursuri, trainiguri si workshop-uri relevante, pasiuni sau hobby-uri legate de domeniul ales. Selectam doar persoane care dau dovada de profesionalism si respectarea principiilor de etica in afaceri.

Criterii eligibilitate
Ideile de afaceri sunt importante..insa noua ne plac oamenii activi care isi pun planurile in aplicare!

Ce fel de afaceri cautam?
Avem in vedere 4 domenii de activitate: IT & related, Servicii, Retail si Productie...dar suntem deschisi si catre afacerile din alte domenii, in functie de cererile primite. Ideal ar fi sa iti incepi afacerea chiar in acest moment...este OK si daca start-up-ul tau a fost lansat deja (dar sa nu aiba o vechime mai mare de 4 - 6 luni). Planul de afaceri nu este obligatoriu, insa reprezinta un avantaj pentru cei care il au. Ceea ce trebuie neaparat sa ai este un model coerent si bine pus la punct de generare de venituri. Vor avea prioritate afacerile care au la baza idei, concepte si abordari inovative (fara sa fie un criteriu eliminatoiu).


Ce vrem de la cele 4 startup-uri?
Resursele sunt oferite gratuit..insa nu fara conditii! De fapt, sunt doar 3 conditii - Dedicatie, Implicare si Pasiune. Vrem sa mergi pana la capat, indiferent cat de usor sau de greu va fi. Vrem sa nu renunti dupa o luna. Vrem ca entuziasmul tau sa nu dispara dupa primul “hop”.

Ce iti cerem?
Dedicatie, Implicare si Pasiune.

Dar, mai mult decat orice, vrem ca la un moment dat sa putem arata o companie de succes si sa spunem ca "a pornit cu Start&Grow". Pentru ca aceasta este singura validare reala a ideilor si eforturilor noastre! Hai sa urmarim impreuna ce se intampla in primul an de viata al unei afaceri!


Let the business begin! ;)