Parteneri

Kerten

Finantare venture capital
Contributia in Start&Grow:
Acces la finantare tip venture capital

Kerten este un fond de investitii activ la nivel regional care a intrat pe piata din Romania in 2007.

Fondul de investitii cu sediul principal in Dublin, Irlanda, este admininistrat de o companie infiintata de un grup de antreprenori. Kerten investeste in companii mici si medii din Europa iar apoi lucreaza impreuna cu managementul acestora la cresterea vanzarilor, a profitului si a ariei geografice pe care o acopera afacerea. Acest lucru este facut cu ajutorul unor echipe de experti alcatuite din investitorii fondului, directorii de investitii si specialisti in domeniul financiar.

Spre deosebire de alte fonduri de investitii unde banii provin din surse externe, cum ar fi fonduri private de pensii, fondul administrat de Kerten a fost finantat chiar de managerii acestuia. Practic, fondatorii administreaza si investesc proprii bani.

Fondul urmareste sa faca investitii in companii care se afla in primele stadii de dezvoltare si au potential sa creasca profitabil intr-un ritm accelerat.

Din primavara anului trecut Kerten a inceput sa ofere si bani pentru start-up-uri, sumele fiind intre 100.000 de euro si 200.000 de euro, in functie de afacere.