startups
" In curand vom lansa versiunea demo! "
Kenubi

Kenubi

Industrie:
TEHNOLOGIE
  • Evolutia afacerii
  • Foto
  • Despre

”Kenubi” este un start-up lansat de doi frati gemeni, Bogdan si Razvan Hobeanu care dezvolta o solutie ce le permite calculatoarelor sa ”cunoasca” mai mult despre fisierele cu care lucram, pentru a ni le putea oferi atunci cand avem nevoie de ele. Prin intelegerea semanticii datelor noastre, calculatoarele vor putea crea legaturi intre fisiere, oferind astfel o viziune integrata asupra informatiei pe care o detinem.

"Desi un fisier poate avea legatura cu o anumita persoana, un anumit e-mail sau un anumit task, aceste legaturi nu sunt evidente pentru calculatoarele noastre. Totusi, de cele mai multe ori avem nevoie de toate aceste informatii pentru a duce la bun sfarsit o anumita sarcina. Momentan suntem nevoiti sa ne incarcam mintea si nu ne putem baza pe calculator sa aceste legaturi", spune pentru startups.ro Bogdan Hobeanu.

Solutia la care lucreaza cei doi frati reprezinta o noua modalitate de a gasi/salva/organiza documentele pe un calculator. Bogdan si Razvan au 24 de ani, insa lucreaza in domeniu din clasa a X-a iar in clasa a XII-a castigau primul lor client international.

”Dincolo de entuziasmul initial al acceptarii in program, primele discutii cu partenerii au adus doza necesara de realism. Fiecare etapa din dezvoltarea unui start-up seamana cu explorarea unui teren minat si speram ca experienta partenerilor sa ne ajute sa evitam cat mai multe . Deoarece intentionam sa oferim un prototip al tehnologiei in vara aceasta, vom folosi urmatoarea perioada pentru a prioritiza si dezvolta cele mai importante facilitati pentru viitori nostri clienti. Urmeaza o perioada plina de provocari si care ne va solicita la maxim toate abilitatile”, adauga Bogdan Hobeanu.

In cazul acestu start-up, vom vedea in ce masura poate avea impact pe plan international un produs inovativ, lansat de doi tineri romani bine pregatiti profesional.