Despre Start&Grow

Start&Grow este un proiect startups.ro care ii ajuta pe antreprenori sa obtina finantare de pana la 500.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii lor.

Antreprenorii selectati vor beneficia si de mentoring de business in domenii cheie ale dezvoltarii unei afaceri: strategie, vanzari, new business, marketing si comunicare.

Ce iti oferim?
Nu iti dam premii sau sfaturi, ci know-how de business, si te ajutam sa intri in legatura cu un investitor, pentru a discuta finantarea afacerii tale cu pana la 500.000 de euro.

Credem ca afacerile pot fi dezvoltate si prin parteneriate de business, nu doar prin credite bancare, fonduri europene sau ajutoare de stat. Asa ca te punem in legatura cu antreprenori cu experienta, dispusi sa investeasca in afaceri aflate in dezvoltare, pentru a le duce impreuna la urmatorul nivel, si te sprijinim cu mentoring si know-how de business gratuit in aspectele importante ale dezvoltarii unei afaceri.

In plus, iti oferim acces la networking de business si interactiune (ne vom intalni sa dezbatem pe diferite teme de business)...si multa vizibilitate! ;)


Oferim resurse valoroase...insa nu construim business-ul nimanui! Viziunea si implementarea sunt ale tale! Tu decizi modul in care folosesti resursele pe care ti le punem la dispozitie. Noi doar te ajutam sa cresti mai repede!


Echipa de investitori si mentori Start&Grow 2014 este formata din:
- Alin Giurea
- Radu Tudorache
- Todi Pruteanu
- Catalin Tenita
- Daniel Tiganila
- Cristina Alexandru


Ce fel de antreprenori cautam?
Vor avea prioritate in program antreprenorii cu minim 1 - 2 ani de experienta de business, precum si managerii cu cel putin 3 ani de activitate, care vor sa inceapa un business. Experienta profesionala nu trebuie sa fie neaparat in acelasi domeniu cu afacerea lansata. Tinem cont (intr-o pondere semnificativa, dar nu eliminatorie) si de background-ul profesional, de studii si participari la cursuri, trainiguri si workshop-uri relevante, pasiuni sau hobby-uri legate de domeniul ales. Selectam doar persoane care dau dovada de profesionalism si respectarea principiilor de etica in afaceri.

Criterii eligibilitate
Ideile de afaceri sunt importante..insa noua ne plac oamenii activi care isi pun planurile in aplicare!

Ce fel de afaceri cautam?
Avem in vedere 6 domenii de activitate: Tehnologie, Agribusiness, Productie, Servicii, Green Business, Inventica...dar suntem deschisi si catre afacerile din alte domenii. Ideal ar fi sa ai un business cu vechime de cel putin un an. Planul de afaceri nu este obligatoriu, insa reprezinta un avantaj pentru cei care il au. Ceea ce trebuie neaparat sa ai este un model coerent si bine pus la punct de generare de venituri. Vor avea prioritate afacerile care au la baza idei, concepte si abordari inovative (fara sa fie un criteriu eliminatoiu).


Ce vrem de la cei care se inscriu in program?
Un vechi proverb african spune ca “Daca vrei sa mergi repede, mergi singur. Daca vrei sa mergi departe, mergi alaturi de cineva”. Unii antreprenori prefera sa isi construiasca singuri business-ul. Altii, aleg calea parteneriatului. Noi ii cautam pe cei care vor sa isi creasca afacerea alaturi de un investitor care ii poate sprijini atat financiar, cat si cu know-how de business.

Ce iti cerem?
Mentoringul si know-how-ul de business le primesti gratuit, dar finantarea se acorda in schimbul unui procent minoritar din companie (negociat direct cu investitorul).

Dar, mai mult decat orice, vrem ca la un moment dat sa putem arata o companie de succes si sa spunem ca "a crescut cu ajutorul Start&Grow". Pentru ca aceasta este validarea reala a ideilor si eforturilor noastre!


Let the business begin! ;)