Zona de sud a Bucurestiului este cea mai putin exploatata din punct de vedere al dezvoltarilor imobiliare, insa, dispune de sanse reale pentru a deveni una dintre cele mai profitabile.
Preturile mai mici decat in alte zone din Capitala si suprafetele mari disponibile, pretabile pentru a integra proiecte de amploare, pot transforma zona de sud a orasului intr-una profitabila, se arata intr-un comunicat de presa al agentiei imobiliare Eurometropola.
In ultimii cinci ani, terenurile din localitatile sudice adiacente Bucurestiului, in special cu deschidere la DN4 (Popesti-Leordeni, Frumusani), au atras investitii din partea companiilor din industria usoara, aici regasindu-se fabrici de lactate, mezeluri, produse de panificatie, etc.
Si cel de-al doilea drum national din zona de sud, DN5, a atras de-a lungul lui proiecte imobiliare mixte (rezidentiale si industriale), cu atat mai mult cu cat se prefigureaza ca noua linie de centura sa treaca prin localitatile 1 Decembrie (fost 30 Decembrie) si Jilava.
“O tendinta evidenta a acestui an este aceea de a cumpara terenuri cu intentia de a dezvolta imediat, si mai putin de a achizitiona in scop speculativ. Acesta este unul dintre primele semne de maturizare a pietei imobiliare romanesti”, spune Ana Maria Ionita, consultant la agentia imobiliara Eurometropola.
Specialistii sunt de parere ca preturile terenurilor din zona de sud a Capitalei vor mai creste pe masura ce va avansa procesul de dezvoltare a infrastructurii, dar si odata cu finalizarea altor proiecte de interes major.
“Sudul este una din ariile care vor cunoaste in urmatorii doi-trei ani o crestere puternica, iar suprafetele mari le ofera dezvoltatorilor mai multe posibilitati de exploatare”, spune Ana Maria Ionita.
Pretul unei metru patrat de teren industrial este intre 50 - 100 de euro in Popesti-Leordeni, intre 10 - 70 de euro in Frmusani si in jur de 30 de euro in Berceni. Diferenta de pret este data de pozitionarea exacta, acces si infrastructura.
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.