Pasiunea pentru gastronomie a omului de afaceri George Butunoiu este bine cunoscuta printre prietenii si partenerii sai de afaceri. A fost implicat in lansarea restaurantului Heritage iar discutiile pe care le poarta la birou cu clientii sai au loc uneori in fata unei mese gatite special de o bucatareasa cu experienta.
"Dintotdeauna imi placea ideea sa ma intalnesc cu oamenii si sa mananc. Este o idee aproape de sufletul meu. Dupa ce am plecat prima data din Romania, imediat dupa Revolutie, cand am ajuns in Franta si am vazut restaurantele de acolo, alea mici, nu alea mari, cu atat mai mult mi s-a fixat ideea aceasta in minte. Apoi, mai citeam despre restaurante prin carti, romane. Eu merg in fiecare zi la restaurant. Uneori si de doua - trei ori pe zi. Si sunt foarte putine restaurante care-mi plac si care sunt aproape de ceea ce citeam eu prin carti sau am vazut prin strainatate", spune pentru startups.ro George Butunoiu (foto), Managing Partner la compania de executive search care ii poarta numele.
Restaurantul pe care urmeaza sa il deschida intr-o vila din zona centrala a Bucurestiului se va numi “La George Butunoiu si Oscar” (n. red - Oscar este cainele omului de afaceri) si va fi locul unde ii va primi pe clienti ca la el acasa.
"Si aici, la birou, avem o bucatareasa (n.red. - doamna Marga, fosta bucatareasa la Casa Vernescu). Facem mancare si invit clientii la noi la masa. Le place. Acum, o mutam un pic mai incolo (n. red. - spatiul pentru restaurant se afla in zona Dorobanti - Beller, in apropiere de biroul si de locuinta headhunter-ului)", spune George Butunoiu.
Vila in care se afla restaurantul are aproximativ 250 mp, din care in jur de 160 mp sunt destinati salii de mese (trei mese: doua de patru persoane si una de doua persoane), salii de evenimente (training-uri, intalniri de business) si bucatariei. Restul spatiului este folosit pentru birouri. Imobilul are si o gradina mica, unde vara va fi amenajata o terasa.
"Nu-mi plac office building-urile si blocurile. Aveam nevoie de o terasa, sa fie un copac si flori”, spune George Butunoiu.
Omul de afaceri a mai incercat odata sa puna in practica ideea de a avea un restaurant: a initiat proiectul restaurantului premium "Heritage" din Bucuresti, unde in perioada 2006 - 2009 a fost unul dintre actionari.
El spune ca, desi a pierdut multi bani acolo, in jur de 60.000 de euro, este unul dintre lucrurile de care isi aduce aminte cu mare placere.
"Cu atat mai mult experienta cu <Heritage>-ul mi-a intarit ideea aceasta si dorinta de a face un restaurant", adauga headhunter-ul.
Conceptul noului restaurant
George Butunoiu spune ca restaurantul este, in primul rand, un experiment, pentru ca vrea sa vada cu ochii lui daca este adevarat ceea ce spune despre preferintele romanilor in materie de mancare si restaurante.
"Toti cei care au restaurante se plang si spun ca in Romania nu se poate asa ceva (n.red. - meniu scurt si diferit in fiecare zi), ca trebuie sa faci cate o suta de feluri de mancare, sa ai numai meniu fix, ca romanii sunt altfel decat strainii, ca le plac alte lucruri la restaurant, lucruri pe care nu le cred. Am zis sa fac si eu unul, sa vad cum este, daca reusesc", detaliaza George Butunoiu.
Restaurantul va avea un bucatar permanent, dar tot timpul vor fi invitati bucatari de la alte restaurante si oameni care stiu sa gateasca bine (printre care se vor numara si angajatii sau clientii firmei de executive search conduse de George Butunoiu).
Furnizorii restaurantului vor fi mici producatorii, fiind deja incepute discutiile cu cativa dintre ei.
"Preturile la restaurant vor fi fixe, indiferent de meniu - chiar daca va fi altul in fiecare zi si indiferent cat mananca si cat beau oamenii acolo, cu exceptia serii de miercuri, cand va fi meniu de fine dining, cu un pret de opt ori mai mare decat cel din restul zilelor", explica omul de afaceri.
Restaurantul va fi deschis luna viitoare pentru teste si ajustari, iar de la jumatatea lui ianuarie 2012 se va deschide pentru clienti (cu un program limitat, intre 12.00 - 15.00 si 18.00 - 23.00).
"La George Butunoiu si Oscar" ar putea avea intre patru si opt angajati (un manager, doi bucatari, doi chelneri, doua menajere si un sofer), in functie de evolutia afacerii.
George Butunoiu spune ca, alaturi de el, "principalul lui asociat" in restaurant este Oscar, cainele sau, insa toti cei din firma de executive search vor fi implicati, pentru ca ideea a fost primita foarte bine de catre acestia.
"Sunt cei doi parteneri ai mei - Rene (n.red. - Rene Rohan) si Raluca (n.red. - Raluca Yvonne Ionas), dar toti vom fi implicati in activitatea restaurantului. Raluca mai ales este foarte implicata, ma ajuta cu amenajarea, cumparaturile si toate", completeaza headhunter-ul.
Activitatea restaurantului se va desfasura pe o noua firma, George Butunoiu si Oscar, iar site-ul va fi lagb.ro.
Valoarea investitiei in restaurant
Investitia in "La George Butunoiu si Oscar" este de 60.000 de euro. Suma a fost alocata pentru renovarea vilei, echiparea bucatariei, chirie si mobilare.
Citeste continuarea articolului - pagina 2
DE RETINUT:
"La George Butunoiu si Oscar" este un concept de restaurant lansat de omul de afaceri George Butunoiu.
Restaurantul va avea un bucatar permanent, dar tot timpul vor fi invitati bucatari de la alte restaurante si oameni care stiu sa gateasca bine.
Deschiderea pentru clienti va avea loc in ianuarie, anul viitor, pana atunci fiind lansat pentru teste si ajustari.
Investitia in restaurant este de 60.000 de euro, suma fiind alocata pentru renovarea vilei, echiparea bucatariei, chirie si mobilare.
Omul de afaceri a mai incercat odata sa puna in practica ideea de a avea un restaurant: a initiat proiectul restaurantului premium "Heritage" din Bucuresti, unde in perioada 2006 - 2009 a fost unul dintre actionari.
Redactor: Alina Botezatu
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.