Platforma Buzzle.ro, care isi propune sa devina cel mai mare portal de cursuri online si offline din Romania, este primul start-up sustinut prin intermediul programului Connect Accelerator, lansat de ConnectHub si sustinut de antreprenori romani.
Connect Accelerator este o structura de accelerare in care companiile aflate in stadii incipiente pot accesa suport sub forma de finantare, spatii de lucru, networking si mentorat, se mentioneaza intr-un comunicat de presa. Proiectul a fost lansat de ConnectHub si este sustinut de antreprenori romani, printre care se numara Alexandru Lapusan, CEO si co-fondator Zitec si Octav Cobzareanu, Partener Blue Sky Development.
Obiectivul Connect Accelerator este aducerea la un nivel de performanta relevanta a start-up-ului, iar pachetul standard presupune trei luni de activitate si mentorat in ConnectHub, precum si 7.500 de euro cash pentru o participatie de 12% din companie. Mentoratul si finantarile sunt asigurate de persoane fizice cu experienta in antreprenoriat, alaturi de Connect Hub.
"Dintre cele 60 de start-up-uri care s-au inscris in prima runda organizata de Connect Accelerator, am ales sa sprijinim Buzzle.ro, deoarece credem in aceasta echipa si in potentialul platformei si consideram ca aduce un plus de valoare pe piata locala”, spune Dragos Roua, ConnectHub.
Dragos Roua este fondatorul evenimentului de networking pentru antreprenori, Open Connect, cu peste 120 de editii in ultimele trei sezoane din Bucuresti, evenimentul avand loc si in alte orase din tara, precum Constanta, Galati, Sibiu si Brasov. Din 2014, impreuna cu Dragos Nicolaescu si Matei Dumitrescu, Dragos Roua a pus bazele ConnectHub, pe care il gestioneaza full-time in prezent. Connect Accelerator este un vector investitional construit peste infrastructura ConnectHub, cu scopul de a sprijini start-up-urile in special in faza initiala, dupa crearea unui produs minim viabil (MVP).
Potrivit lui Dragos Roua, Buzzle.ro este un proiect "manusa" pentru Connect Accelerator, deoarece crede in potentialul invatarii la distanta, iar in Romania aceasta nisa abia se formeaza, urmand sa ajunga la maturitate intr-un interval cuprins intre doi si patru ani.
Buzzle.ro colaboreaza cu cei mai buni traineri ai momentului si ofera o paleta larga de cursuri, de la design interior si fotografie la IT sau public speaking, ajutand utilizatorii sa isi diversifice abilitatile prin invatarea de lucruri noi, sa isi impartaseasca din cunostinte cursantilor sau sa le ofere angajatilor traininguri de specialitate.
Printre partenerii cu care Buzzle.ro deja colaboreaza se numara companii precum F64 si traineri precum Alexandru Agarici (coaching) sau Sorin Ene (campion national drift), ceea ce confirma diversitatea cursurilor prezente pe platforma. Start-up-ul a fost fondat in 2015 de Gabriela Udeanu, care a renuntat la postul de Marketing Coordinator intr-o companie de IT pentru a intra in lumea antreprenoriatului.
"Cred ca daca nu as fi renuntat acum la statutul de angajat, nu as mai fi facut-o in viitor - sau cel putin nu la fel de usor - si cred in piata pe care intra Buzzle.ro, cea a educatiei online", spune Gabriela Udeanu.
Potrivit acesteia, motivul pentru care Buzzle.ro a acceptat oferta se datoreaza investitorilor care fac parte din cccelerator si compatibilitatii dintre cele doua echipe.
Connect Accelerator a oferit suport inca din prima saptamana de activitate, iar acum echipa Buzzle.ro se bucura zilnic de mentorship, ceea ce clarifica din ce in ce mai mult directia in care se indreapta start-up-ul.
Prima runda de finantare primita de start-up va acoperi costurile legate de dezvoltarea retelei de parteneri, activitati de marketing si realizarea unui plan de vanzari.
Alaturi de ConnectHub, Buzzle.ro este sprijinit in aceasta etapa si de doi antreprenori romani.
Octav Cobzareanu este absolvent al Schiller University din Heidelberg, Germania, fost consultant imobiliar la Colliers Romania, in prezent antreprenor in domeniul dezvoltarii imobiliare.
Alexandru Lapusan este CEO si co-fondator Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online. Compania vizeaza o cifra de afaceri de peste 4 milioane de euro in 2015, cu investitii in mai multe start-up-uri internationale, printre care Zipongo (San Francisco, SUA), VideoPublishing.com (New York, SUA), Citinite (Londra, UK), cosQuare (Amsterdam, Olanda) si Editura HAC!BD (Bucuresti, Romania).
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.