Zilele Biz 2010 - Ziua de antreprenoriat (15 noiembrie 2010)
Evenimentul, organizat de Revista Biz, va avea loc pe 15 noiembrie, la Hotel Novotel, in Bucuresti, in cadrul celei de-a noua editii a Zilelor Biz.

Zilele Biz reprezinta un eveniment de cinci zile, fiecare dedicata unuia dintre cele mai active si dinamice domenii de business - Antreprenoriat, Real Estate si Retail, Inovatie, CSR, Media si Marketing.

In prima parte a zilei dedicate antreprenoriatului vor avea loc urmatoarele sesiuni de dezbateri: Top 30 branduri personale in afaceri; Back to Business! Its Up to You!; Focus pe online. In cea de-a doua parte a zilei vor fi organizate trei workshop-uri, dupa cum urmeaza: Iesirea din labirintul fiscalitatii; Euroantreprenoriat; Generatorul de idei.

Taxa de participare la ziua dedicata antreprenoriatului este de 100 de euro + TVA/persoana.

Mai multe informatii pot fi gasite aici.

 

Global Entrepreneurship Week (15 - 21 noiembrie 2010)
Global Entrepreneurship Week - GEW (Saptamana Globala a Antreprenoriatului) este organizata la noi in tara de GEA Strategy & Consulting si Junior Achievement Romania, si va avea loc in perioada 15 - 21 noiembrie.

GEW isi propune sa fie o initiativa care inspira tinerii sa transforme inovatia, imaginatia si creativitatea in instrumentele lor cele mai puternice. Pentru a gandi altfel. Pentru a transforma idei in realitate. Pentru a aduce o schimbare.

Anul acesta, GEW este organizata in 92 de tari din intreaga lume, fiind considerata cea mai mare miscare globala pentru antreprenoriat. In fiecare dintre tarile participante la aceasta miscare au loc diverse evenimente care au legatura cu domeniul antreprenoriatului.

Mai multe detalii legate de evenimentele din cadrul GEW 2010, organizate la noi in tara, gasiti aici.

 

Competitia “European Young Entrepreneur of the Year” (15 noiembrie 2010 - 25 mai 2011)
Evenimentul, organizat de Junior Achievement - Young Entreprise, se va desfasura in perioada 15 noiembrie 2010 - 25 mai 2011, in Romania, reprezentand faza nationala a competitiei europene dedicata antreprenoriatului.

European Young Entrepreneur of the Year se adreseaza tinerilor antreprenori (pana la 40 de ani), care au lansat cu succes propria afacere cu cel putin un an in urma.

Lansata in cadrul Global Entrepreneurship Week din aceasta toamna, competitia premiaza talentul participantilor pentru afaceri, precum si impactul economic si social pe care l-au avut in comunitate.

Etapele fazei nationale a competitiei European Young Entrepreneur of the Year sunt urmatoarele: Inscrierea participantilor (15 noiembrie 2010 - 15 martie 2011), Evaluarea profilurilor (15 martie - 15 aprilie 2011), Desfasurarea interviurilor (15  - 30 aprilie 2011), Anuntarea finalistilor (15 mai 2011), Acordarea premiilor Young Entrepreneur of the Year in cadrul Galei Romanian Business Hall of Fame 2011 (25 mai 2011).

Premiile constau in doua granturi in valoare de 4.000 de euro, acordate de Fundatia Dinu Patriciu, si calificarea unuia dintre antreprenori pentru etapa europeana a competitiei “European Young Entrepreneur of the Year”.

Editia nationala este deschisa tuturor tinerilor care indeplinesc conditiile de eligibilitate prezentate in regulamentul competitiei.

Mai multe informatii pot fi gasite aici.