Austrian Business Forum (28 septembrie 2010)
Evenimentul, organizat de Business Review, va avea loc pe 28 septembrie, la hotel Ramada Plaza, in Bucuresti.

Invitatii care si-au confirmat prezenta la eveniment sunt Rudolf Lukavsky - consilierul comercial al ambasadei Austriece la Bucuresti, Kurt Weber - Managing Director Horvath&Partners Romania, Joerg Wiederhold - Partener PricewaterhouseCoopers si Prof. Dr. Joerg K.Menzer- Managing Partner Noerr Romania.

Agenda evenimentului cuprinde subiecte cum ar fi: Cum simt investitorii austrieci efectele recesiunii asupra economiei locale; Prezenta investitorilor austrieci in cadrul tuturor sectoarelor economice din Romania si asteptarile lor; Prezenta austriaca in industria bancara; Sectorul asigurarilor: unde vad companiile austriece o implicare viitoare; Constructii si infrastructura: modelul austriac - un punct de reper; Ce pot invata companiile care se pregatesc sa intre pe piata locala din experienta companiilor austriece.

Mai multe informatii pot fi gasite aici.

 

ROMANS - The Romanian Manufacturing Summit (28 septembrie 2010)
Evenimentul, organizat de United organizeaza sub inaltul patronaj al Ministerului Economiei si Comertului, va avea loc pe 28 septembrie, la hotelul JW Mariott Bucuresti, Sala Constanta.

ROMANS isi propune sa aduca in discutie tema dezvoltarii industriale a Romaniei si viitorul industriilor producatoare.

Evenimentul va reuni companiile din top 50 al industriei producatoare locale si internationale, oficiali de stat, exportatori de top, administratii centrale, consultanti, consilieri juridici, bancheri si comunitatea de afaceri, intr-un efort de a identifica modalitati practice pentru mentinerea si intensificarea tendintelor pozitive manifestate in ultimele luni la noi in tara.

Conferinta va avea cinci sesiuni de discutii. In prima sesiune se va dezbate starea actuala a industriei producatoare de la noi din tara, cele mai recente evolutii si rezultatele lor, precum si Proiectul Noii Strategii de Exporturi a Romaniei. Panelul celei de-a doua sesiuni va aborda subiecte precum dezvoltarea unor noi unitati de productie, construirea de parcuri industriale, logistica si infrastructura necesare. A treia sesiune va aduce in prim plan managementul operatiunilor, cele mai noi solutii de automatizare si de IT si rolul in industria producatoare a IMM-urilor. Finantarea productiei dincolo de banci - fondurile europene, oportunitatile ajutorului de stat si provocari fiscale vor fi analizate in cea de-a patra sesiune a conferintei. In cea de-a cincea sesiune, speakerii vor dezbate cele mai recente provocari juridice legate de investitia si derularea operatiunilor industriale.

Mai multe informatii pot fi solicitate aici.

 

Curs “Procesul de bugetare” (28 - 29 septembrie 2010)
Evenimentul, organizat de Asebuss - Exec-Edu, va avea loc in zilele 28 si 29 septembrie, in Bucuresti.

Cursul se adreseaza in primul rand celor care detin responsabilitatea planificarii si gestionarii activitatii intr-una din functiunile companiei (altele decat functiunea financiar-contabila, audit si control), persoane care au nevoie sa-si dezvolte abilitati si sa isi insuseasca detaliat cunostinte legate de intelegerea mecanismului de planificare, necesitatea efectiva de pregatire a unui buget, tipologiile de bugete.

Tematica abordata in cadrul cursului va fi urmatoarea: Responsabilitatea vizavi de costuri - ca obisnuinta sau ca sarcina dificila?!; Planificare versus control;
Costuri controlabile si necontrolabile; Negocierea bugetelor cu superiorii; Exemplificari de bugete functionale (ex. marketing, resurse umane, operatiuni); Motivatia in sistemele de bugetare; Constrangerile bugetare versus bugetul constrangerilor; Sisteme diferite de bugetare.

Taxa de participare este de 975 de lei/persoana.

Mai multe informatii pot fi gasite aici.