Social Media Training for Communicators (7 mai 2009)

Evenimentul, organizat de Evensys, va avea loc pe 7 mai, la Radisson Blu Hotel, in Bucuresti.

Specialistii in PR si advertising vor putea sa descopere care sunt instrumentele si canalele puse la dispozitie de social media, metodele de evaluare ROI, cum trebuie elaborata o strategie corecta si coerenta de comunicare in social media, dar si cum poate fi integrata social media in strategia de relatii publice.

Taxa de participare este de 250 de euro + TVA/persoana, la care se acorda o reducere de 10% pentru trei participanti din cadrul aceleiasi companii. Mai multe informatii pot fi gasite aici.

 

Seminar "Competitivitate prin inovare. Oportunitati de finantare pentru IMM-uri" (7 mai 2009)

Evenimentul, organizat de InPulse Partners si Camera de Comert si Industrie Valcea, va avea loc pe 7 mai, in Ramnicu Valcea, in cadrul Saptamanii europene a IMM-urilor.

Tematica abordata in cadrul seminarului este urmatoarea: De ce sa participam la programe cu finantare publica; Programul Cadru 7 - prezentare generala; Fondurile structurale, prezentare generala; FP7. Oportunitati de finantare active pentru intreprinderi; Modalitati de accesare a fondurilor structurale/FP7; Idei de proiecte. Pasii urmatori.

Mai multe informatii pot fi gasite aici.

 

Training “Leadership Personal si Organizational” (7 - 8 mai 2009)

Evenimentul, organizat de Extreme Training, va avea loc in zilele de 7 si 8 mai, in Bucuresti, si reprezinta cel de-al treilea modul din cadrul programului Leaderul de Platina, dezvoltat de companie.

Training-ul se adreseaza persoanelor din middle si top management, dar si celor care doresc sa-si dezvolte componenta de leadership personal si organizational.

Principalele teme abordate in cadrul training-ului vor fi: Stiluri de leadership; Munca de scop; Atingerea scopului; Convingeri limitatoare; Strategia Disney; Piramida nivelurilor neurologice; Elicitarea valorilor.

Taxa de participare este de 785 de lei (inclusiv TVA)/persoana, la care se acorda o reducere de 25% pentru inscrieri efectuate pana pe 20 Aprilie. De asemenea, pentru inscrierea la patru module din programul Leaderul de Platina, al patrulea modul este gratis.

Mai multe informatii pot fi gasite aici.

 

Curs “Manager de proiect” - Suceava (7 - 16 mai 2009)

Evenimentul, organizat de Schultz Consulting in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Suceava, va avea loc intre 7 - 9 mai si 14 - 16 mai, in Suceava.

Cursul se adreseaza urmatoarelor categorii de persoane: manageri implicati in conducerea proiectelor companiei; membri in diferite echipe de proiect; reprezentanti ai administratiei publice; reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale; persoane care prin natura slujbei sunt implicate in elaborarea sau implementarea de proiecte; persoane interesate de domeniul managementului de proiect, al finantarilor europene, in special al Fondurilor Structurale; persoane dornice sa isi imbunatateasca activitatea, indiferent de domeniu, prin acumularea de cunostinte si dobandirea de abilitati care sa le permita o mai buna planificare, organizare, implementare si monitorizare a propriei activitati.

Principalele teme abordate in cadrul cursului vor fi: Stabilirea scopului proiectului; Stabilirea cerintelor de management integrat al proiectului; Planificarea activitatilor si jaloanelor proiectului; Gestiunea utilizarii costurilor si a resurselor operationale pentru proiect; Realizarea procedurilor de achizitii pentru proiect; Managementul riscurilor; Managementul echipei de proiect; Managementul comunicarii in cadrul proiectului; Managementul calitatii proiectului.

Taxa de participare este de 1.200 de lei + TVA/persoana, iar termenul limita pentru inscrieri este 5 mai. Mai multe informatii pot fi gasite aici.

 

Curs "Incheierea si Incetarea Contractului de Munca" (7 - 8 mai 2009)

Evenimentul, organizat de Skill Team, va avea loc in zilele de 7 si 8 mai, in Bucuresti.

Cursul se adreseaza urmatoarelor categorii: persoane implicate in semnarea si intocmirea Contractului de Munca; persoane a caror activitate profesionala implica responsabilitati de conducere si coordonare a angajatilor; angajati din departamentul Resurse Umane si Juridic; juristi independenti; avocati ce vor sa se specializeze in Dreptul Muncii.

Subiectele abordate in cadrul cursului sunt: Contractul de munca. Prezentare generala. Conditii de incheiere si incetare; Incetarea de drept a contractului de munca; Incetarea prin acordul partilor; Incetarea unilaterala din motive obiective si subiective; Concedierea colectiva; Dreptul la preaviz; Demisia; Relansarea in cariera; Controlul si sanctionarea concedieriilor nelegale; Directiva consilului 80/987/CEE privind apropierea legislatiei statelor membre referitor la protectia salariatilor in dreptul insolvabilitatii angajatorului si directiva din 02.03.1987. L200/1996.

Taxa de participare este de 370 de euro fara TVA/persoana. Mai multe informatii pot fi gasite aici.

 

Calafat -Vidin - pol de competitivitate economica transfrontaliera (7 - 9 mai 2009)

Evenimentul, organizat de PLIMM Calafat si Primaria Calafat, va avea loc in perioada 7 - 9 mai, in cadrul Saptamanii europene a IMM-urilor, in orasele Calafat si Vidin.

Publicul tinta este format din antreprenori si reprezentanti ai administratiei publice locale, ai unitatilor de invatamant, cercetare si transfer tehnologic, ONG-urilor de reprezentare a mediului economic si a cetatenilor din zona transfrontaliera Dolj-Vidin, reprezentanti ai institutiilor publice.

Agenda evenimentului din orasul Vidin cuprinde: Vizita santierului de constructie a podului peste Dunare Calafat - Vidin; Masa rotunda: “Sprijinul mediului de afaceri - potential de crestere economica”, “Identificarea de proiecte transfrontaliere comune”. In orasul Calafat, agenda va fi urmatoarea: Forumul anual transfrontalier “Calafat - Vidin - pol de competitivitate economica transfrontaliera”; Portofoliul existent de proiecte nationale si europene - Identificarea de proiecte noi; Programe de finantare;

Pregatirea cadrului realizarii unei Strategii transfrontaliere comune vizand dezvoltarea durabila a zonei Calafat - Vidin; Festivitate legata de “Zilele municipiului Calafat” si spectacol artistic cu participarea antreprenorilor prezenti la Forum.

Mai multe informatii pot fi gasite aici.

 

Targul National pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (7 - 10 mai 2009)

Evenimentul, organizat de Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, va avea loc in perioada 7 - 10 mai, in Bucuresti, in cadrul Saptamanii europene a IMM-urilor.

Actiunile desfasurate in cadrul Targului vor consta in: organizarea de seminarii, mese rotunde, ateliere de lucru si prezentari; editarea si diseminarea de materiale informative referitoare la initierea si dezvoltarea afacerilor.

Printre obiectivele evenimentului se numara: promovarea spiritului antreprenorial; stimularea dezvoltarii afacerilor si ocuparii fortei de munca in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii; facilitarea contactelor dintre potentialii intreprinzatori/IMM si operatorii economici/institutiile publice sau private care ofera servicii pentru sectorul IMM; stimularea si sustinerea IMM-urilor inovative; promovarea produselor si serviciilor romanesti.

Mai multe informatii pot fi gasite aici.

 

Seminar "Cooperarea in afaceri si cautare de parteneri" (7 - 14 mai 2009)

Evenimentul, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati, va avea loc in perioada 7 - 14 mai, in cadrul Saptamanii europene a IMM-urilor. Judetele de desfasurare vor fi Galati, Vaslui, Vrancea si Iasi.

In cadrul seminarului va fi prezentat serviciul oferit de Enterprise Europe Network - asistenta societatilor pentru: identificarea partenerilor comerciali potentiali, in special in alte tari; participarea la intalniri de afaceri (“matchmaking”) si evenimente de brokeraj organizate in cadrul targurilor internationale pe domenii specifice.

Evenimentul se adreseaza in principal IMM-urilor, dar si intreprinderilor mari, insitutiilor, organizatiilor si tuturor celor interesati din judetele mentionate mai sus.

Mai multe informatii pot fi gasite aici.

 

Curs "Managementul Fondurilor Structurale POS DRU" (7 - 16 mai 2009)

Evenimentul, organizat de GETJM, va avea loc intre 7 - 9 mai si 14 - 16 mai, in Bucuresti.

Tematica abordata in cadrul cursului cuprinde: Cadrul financiar preliminar 2007 - 2013; Prezentarea Instrumentelor Structurale; Diferente fonduri de pre-aderare - Fonduri Structurale; Programarea Fondurilor Structurale la nivel national; Planul National de Dezvoltare si Cadrul Strategic National de Referinta; Programe Operationale si Programe Complement - Mecanismul institutional si sistemele de implementare; Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - Axe prioritare si domenii majore de interventie; Cum transformam ideile de proiect in aplicatii eligibile pentru POS DRU - elemente de concepere ale unui proiect si scrierea unei cereri de finantare pe un formular standard.

Cursul se adreseaza reprezentantilor institutiilor publice locale/centrale si IMM-urilor, atat coordonatorilor, cat si asistentilor de proiecte, precum si tuturor celor ce doresc sa dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale.

Taxa de participare este de 1.000 de lei/persoana (TVA inclus). Mai multe informatii pot fi gasite aici.