Afaceri cladite sa dureze
Autori: Jim Collins, Jerry I. Porras

Editura: Curtea Veche
Anul aparitiei: 2006
Titlul original: "Built to last. Successful Habits of Visionary Companies".

Cui se adreseaza: oamenilor de afaceri, managerilor.

O carte care a zguduit din temelii lumea managementului si una dintre cele mai vandute carti de profil din toate timpurile. Pana in 2004, se vandusera in intreaga lume 3,5 milioane de exemplare, provenind din 70 de retipariri.

In prezent, cartea a ajuns la a zecea editie, a fost tradusa in 25 de limbi, a fost editata in total de peste 40 de ori, iar editia originala s-a vandut in peste 1 milion de exemplare.

A detinut statutul de bestseller in America de Nord, Japonia, America de Sud si in unele tari europene.

A stat vreme de peste 6 ani pe lista de carti bestseller publicata de BusinessWeek.

Despre autori:
Jim Collins este consultant in afaceri si mentor pentru lideri din toate sectoarele corporatiste si sociale; sustine conferinte pe tema sustenabilitatii si cresterii companiilor. Intre 1988 si 1995 a fost membru al Stanford University Graduate School of Business, unde a primit Premiul pentru Profesorat Remarcabil in 1992. Continua sa predea ca profesor invitat la University of Virginia.

La inceputurile carierei sale a lucrat pentru companii precum McKinsey&Company sau Hewlett-Packard. In prezent isi petrece majoritatea timpului in laboratorul sau de management din Boulder, Colorado, unde desfasoara studii si cercetari cu lideri din intreaga lume. A fost consultant sau mentor pentru mai bine de 100 de organizatii din America de Nord, Europa, Australia si America de Sud, intre care: Hewlett-Packard, Johnson&Johnson, Microsoft, Cargill, Merrill Lynch, Rockwell, Dun&Bradstreet, Sun International.

Jerry I. Porras este profesor la Stanford University Graduate School of Business unde preda cursuri de leadership, dezvoltare si schimbare organizationala in cadrul programelor de MBA.

Consultat in afaceri pe domeniul dezvoltarii organizationale, Porras a ajutat multe companii din Statele Unite si din Mexic sa-si imbunatateasca performantele. Este castigator a numeroase premii din domeniul afacerilor si a scris articole pentru cele mai respectate reviste de business din mediul academic.

Pretul cartii la editura: 30 lei

Citeste aici alte prezentari ale unor carti dedicate antreprenorilor.