Afaceri prietenoase pentru mediu – Cluj 2008 (15 februarie 2008)

Temele abordate au drept scop atragerea companiilor comerciale alaturi de institutiile statului ce sunt implicate in elaborarea si implementarea politicilor si strategiilor de mediu.

Principalele teme de discutie sunt: Importanta dezvoltarii durabile a mediului de afaceri; Impactul implementarii directivelor europene de mediu asupra activitatilor economice; Solutii de finantare pentru implementarea de tehnologii curate.

Printre vorbitori se numara: Bogdan Olteanu -  Presedinte, Camera Deputatilor; Lucia Ana Varga, Secretar de Stat, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile; Stefan Dimitriu, Presedinte, Camera de Comert si Industrie Cluj; reprezentanti ai Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile si ai Ministerului Economiei si Finantelor.

Ca urmare a acestei conferinte se va propune adoptarea unei declaratii comune care sa contina angajamentul celor prezenti de a continua eforturile de protejare a mediului inconjurator si de a promova politici de dezvoltare durabila.

In audienta sunt invitati oameni de afaceri, antreprenori, jurnalisti, reprezentanti ai institutiilor administrative, societatii civile si patronatelor. Mai multe informatii pot fi gasite aici.