Aisbergul nostru se topeste
Schimbarea si sucesul in orice conditii
Autori: John P. Kotter & Holger Rathgeber

Editura: Publica
Anul aparitiei: 2008
Titlu original: "Our iceberg is melting"

Cui se adreseaza: liderilor, oamenilor de afaceri, managerilor, tuturor acelora care vor sa se adapteze la schimbarile rapide din societate

"Aisbergul nostru se topeste" este o fabula simpla despre cum sa reusesti intr-o lume aflata in permanenta schimbare. Bazata pe lucrarile premiate ale lui John Kotter, aceasta este o poveste care a fost folosita in sprijinul a mii de oameni si organizatii.

Fabula descrie o colonie de pinguini din Antarctica. Un grup de pinguini frumosi, imperiali, traiesc asa cum au facut-o de multa vreme. Dupa un timp, o pasare curioasa descopera ca o problema potential devastatoare le ameninta caminul - si practic nimeni n-o asculta.

Eroii povestirii, Fred, Alice, Louis, Buddy, Profesorul si NuNu seamana cu persoane pe care le cunoastem, poate chiar cu noi insine. Povestea lor face referire la rezistenta la schimbare si actiunea eroica, obstacole in aparenta dificile si cele mai inteligente tactici de a face fata acestor obstacole. Este o povestire care astazi apare peste tot in jurul nostru - dar pinguinii fac fata unor foarte reale provocari cu mult mai bine decat majoritatea dintre noi.

"Aisbergul nostru se topeste" se bazeaza pe munca de pionierat, care demonstreaza felul in care cei "Opt Pasi" conduc la schimbarea necesara in orice fel de grup.

Este o povestire de care se poate bucura oricine si care furnizeaza in acelasi timp indrumari nepretuite pentru o lume care se misca din ce in ce mai repede.

Despre autori:
John Kotter este unul dintre cei mai importanti ganditori in domeniul leadership-ului. Este autor a unsprezece carti foarte apreciate, multe dintre ele devenind bestseller in domeniul afacerilor.

Profesorul Kotter locuieste in Cambridge, Massachusetts, si sustine cursuri si seminarii la Harvard Business School precum si in intreaga lume. Kotter figureaza printre primii 50 cei mai influenti ganditori globali de business, conform clasamentului Thinkers50.

Holger Rathgeber este un manager global modern. El lucreaza pentru Becton Dickinson, una dintre cele mai importante firme de tehnologie medicala din lume.

Rathgeber este nascut in Frankfurt, Germania. Primii ani din punct de vedere profesional i-a petrecut in Asia. Din 2004 locuieste in localitatea White Plains, New York.

Pretul cartii la editura: 42,75 lei.

Citeste aici alte prezentari ale unor carti dedicate antreprenorilor.