Afacere cu fantani de ciocolata


Pe masura ce piata organizarii de evenimente din Romania a inceput sa se dezvolte, a crescut si numarul furnizorilor de servicii si produse specifice acestui segment. Un exemplu este cel al companiilor care inchiriaza fantani de cicolata. Insa, jucatorii din domeniu spun ca, deocamdata, aceasta este mai degraba o afacere pentru timpul liber.

 

Inspiratie pentru idei
Firmele de catering si cele care organizeaza evenimente detin propriile fantani de ciocolata pe care le inchiriaza dar, in ultima vreme, au inceput sa apara si companii specializate doar in inchirierea de astfel de fantani.

Mihai Olteanu, reprezentantul ChocoDelice din Bucuresti, o firma care inchiriaza fantani de ciocolata, spune ca a preluat ideea din Anglia. Tot din strainatate a imprumutat ideea si Florin Surugiu, general manager al firmei Fantana cu Ciocolata din Bucuresti.

Pe de alta parte, Claudia Rus, reprezentanta firmei Choco-Clase din Targu Mures spune ca a descoperit ideea prin internet. Iar Gianina Artene, reprezentanta firmei ChocoBiz din Bucuresti spune ca, timp de cateva luni, a cautat cuvantul “chocolate” in motorul de cautare online Google, pana cand a gasit printre rezultate informatii despre fantanile de ciocolata.


Cine sunt clientii
Fantanile sunt inchiriate atat pentru evenimente private, cat si pentru cele ale companiilor.

Ne adresam firmelor care doresc ceva diferit la evenimentul pe care il organizeaza si care vor sa investeasca in imaginea lor”, spune Mihai Olteanu de la ChocoDelice.

Pe de alta parte, Florin Surugiu spune ca Fantana cu Ciocolata se adreseaza si firmelor care organizeaza evenimente, pana in prezent colaborand cu peste 100 de companii si agentii de evenimente.


Serviciile oferite
In afara de fantanile de ciocolata inchiriate, companiile din domeniu ofera si o serie de servicii conexe ce pot fi personalizate, in functie de dorintele clientilor.

De exemplu, ChocoBiz ofera si fructe, produse de patiserie si un decor adaptat locului unde se desfasoare evenimentul. Choco-Clase ofera fructe impreuna cu fantana de ciocolata belgiana, dar si o persoana din partea companiei care este prezenta la eveniment pe toata durata acestuia.

In cazul firmei Fantana cu Ciocolata serviciile cuprind fantana, fructele, accesorii pentru servire, o fantana de sampanie, suport luminos pentru fantana, aparat pentru zapada artificiala si doi ciocolatieri care supervizeaza servirea invitatiilor. ChocoDelice ofera, in afara de fantana de ciocolata, si un bar cu fructe exotice taiate cuburi sau sculptate sub forma de piramide,  palmieri, lebede, cifre ori initiale.

Chiria platita pentru o fantana de ciocolata incepe de la cateva sute de euro si poate ajunge la cateva mii de euro. Pretul variaza in functie de numarul de invitati, de pachetul de servicii ales si de durata de timp pentru inchiriere.

Pentru eveniment ne pregatim cu cel putin trei zile inainte si implicam cel putin patru persoane, pe care trebuie sa le platim ca atare”, spune Mihai Olteanu.


O afacere profitabila?
Firmele care inchiriaza fantani de ciocolata considera ca afacerea nu este foarte profitabila. Mihai Olteanu spune ca aceasta este mai degraba “un al doilea job de weekend”.

Ne lovim de neincrederea clientilor si mai ales de refuzul lor de a percepe fantana de ciocolata si barul de fructe ca pe un element de design sau o delicatesa servita ca si aperitiv, nu neaparat ca desert”, adauga Olteanu.

Reprezentantii firmelor care inchiriaza fantani de ciocolata sunt de parere ca piata este destul de aglomerata pe acest segment, atat in Bucuresti, cat si in tara, iar ofertele acopera mai multe niveluri de buget si asteptari.


Redactor: Paula Safta

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii