Alexandre Almajeanu a investit 50.000 de euro in balaur.ro


Proiectul a fost lansat anul trecut si este un motor de cautare de locuri de munca. Banii primiti in urma finantarii vor fi utilizati pentru dezvoltare, infrastructura, marketing si resurse umane.

 

Echipa care a lansat acest proiect in 2009 nu mai este implicata din punct de vedere operational - se afla in Canada, intr-un incubator de business unde se ocupa de un alt start-up. Fondatorii au ramas insa actionari minoritari si sprijina proiectul in continuare, pastrand legatura cu o alta echipa de antreprenori care a preluat balaur.ro.

In ianuarie, anul acesta, impreuna cu alti doi parteneri (Bogdan Tataroiu si Tiberiu Savin), am preluat balaur.ro de la Mircea Pasoi, Silviu Ganceanu si Cristian Strat. In acelasi timp, Alexandre Almajeanu s-a implicat si el in proiect”, spune pentru startups.ro Alexandru Ghise (foto stanga), cel care se ocupa acum de partea de business a motorului de cautare.

Niciunul dintre cei sase antreprenori (cei trei fondatori si cei trei care au preluat proiectul anul acesta) nu detine majoritatea participatiilor balaur.ro, insa impreuna ei sunt actionarii principali iar Alexandre Almajeanu (foto dreapta) este minoritar.

Alexandre spune ca in toate afacerile in care investeste prefera sa fie minoritar si sa lucreze cu oameni care cunosc ideea, vor sa o realizeze si sunt majoritari.

Cand devii majoritar devii operational. In ziua cand eu as avea 51% intr-o firma toata lumea ar asteapta si ar intreba unde sunt, sa le spun ce sa faca. Acesta nu este nici visul meu, nici job-ul meu, pentru ca am participatii in multe firme si nu pot fi implicat peste tot in deciziile de zi cu zi. Prefer sa lucrez de la inceput cu niste oameni cu care ma simt confortabil sa ia deciziile”, explica pentru startups.ro investitorul.

Pozitionarea pe piata
Balaur.ro se afla la mijloc, intre site-urile cu anunturi si cei care isi cauta un loc de munca. Avantajul persoanelor in cautarea unui job este ca pot gasi anunturile relevante in mai putin timp. Din punct de vedere al site-urilor de joburi, colaborarea este bine-venita, pentru ca acestia primesc prin balaur.ro un trafic targetat.

Probleme sunt insa cu obisnuintele de consum ale celor care isi cauta un loc de munca online si se duc in principal spre cele doua mari site-uri (ejobs.ro si bestjobs.ro).

In raport cu celelalte motoare de cautare de joburi existente in Romania, reprezentantii balaur.ro spun ca se bazeaza pe tehnologie, pe marketing si pe dezvoltarea conceptului.

Ca pozitionare, noi o sa migram dinspre motor de cautare de joburi spre motor de recomandari de joburi si asta ne diferentiaza ca pozitionare de restul. Insa, asta va mai dura. Trebuie mai intai sa gasim developerii pe care sa ii luam in echipa”, spune Alexandru Ghise.

Clientul final al balaur.ro este reprezentat de firmele care recruteaza si de cele care sunt interesate de achizitia rapoartelor de piata pe care site-ul le va face.

Pe plan international, exista cativa jucatori importanti pe segmentul motoarelor de cautare de locuri de munca. Unul din acestia (indeed.co.uk) este in Marea Britanie si se extinde si in restul tarilor din Europa.

Sursele de venit
Tehnologia dezvoltata de ei este foarte interesanta iar sectorul de joburi online din Romania este deja profesionalizat, cu doua site-uri mari care au un investitor, iar piata este mai organizata, cu un business model mai clar decat cel bazat doar pe publicitate”, spune Alexandre Almajeanu.

Din punct de vedere al banilor, pana acum antreprenorilor li s-a confirmat o presupunere, si anume faptul ca pot sa foloseasca modelul Google al anunturilor sponsorizate de joburi. Un prim contract a fost incheiat chiar zilele trecute, cu unul din site-urile de recrutare din Romania. Astfel, orice anunt pe care il are respectivul site va aparea pe balaur.ro ca anunt sponsorizat. Prin acest sistem, se pot oferi pe viitor si pachete in plus pentru cei care publica anunturi pe site-urile de recrutare - pentru o anumita taxa, anuntul lor sa apara in partea de joburi sponsorizate pe balaur.ro.

 

Citeste continuarea articolului - pagina 2
 

DE RETINUT:
Alexandre Almajeanu a investit 50.000 de euro in motorul de cautare de locuri de munca balaur.ro.
In urma tranzactiei, investitorul a devenit actionar minoritar in companie.
Proiectul a fost lansat anul trecut si intre timp a fost preluat de o noua echipa, fondatorii ramanand in continuare actionari in companie.
Ca pozitionare, balaur.ro se afla la mijloc, intre site-urile cu anunturi si cei care isi cauta un loc de munca.

Cristina Alexandru
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii