Bucharest Hubb - work & fun pentru antreprenorii online
Seedmoney lanseaza astazi primul club de work&fun din Romania dedicat antreprenorilor din online. Bucharest Hubb se afla intr-o vila complet renovata din centrul vechi al Capitalei, in zona Unirii.
Imobilul are un spatiu de aproximativ 600 mp si este amenajat si echipat special pentru cei care activeaza in domeniul online.
“Era un proiect de-al nostru mai vechi. De cand am lansat Seedmoney ne-am dorit un spatiu unde antreprenorii sa se poata intalni usor. Misiunea noastra este sa ii sprijinim pe antreprenorii din Romania si exact asta facem”, explica pentru startups.ro Vlad Stan, fondator Seedmoney.
Clubul este dedicat antreprenorilor care se afla la inceput de drum si care au nevoie de un spatiu unde sa aiba toate conditiile de infrastructura, astfel incat sa se poata concentra pe dezvoltarea proiectului lor. In plus, aici va conta si accesul la knowledge, la experienta advisorilor Seedmoney sau cea a altor antreprenori.
“Cand esti la inceput, daca ai o echipa, trebuie sa iti inchiriezi un apartament. Acolo nu ai toate conditiile. Daca vrei sa te intalnesti cu alti antreprenori trebuie sa iesi in oras. Daca vrei sa aduci clienti, nu ai unde, decat in acel apartament. Asa am zis ca ar fi bine sa existe un loc unde sa poti face toate lucrurile astea”, spune Vlad Stan.
Deschiderea oficiala a Bucharest Hubb este programata sa aiba loc in ianuarie 2010 (cand va fi gata amenajarea spatiului), dar cei interesati se pot inscrie si pot face de pe acum un tur al cladirii.
Clubul nu este dedicat doar celor care vor sa lucreze si au nevoie de un birou, ci are si o componenta de fun.
“Partea asta de fun e foarte importanta in business pentru ca stressul e un factor decisiv in falimentele antreprenorilor. Trebuie sa nu uiti ca este un joc si sa te si distrezi pe parcurs. Ideea este sa te si distrezi, sa ai si succes - noi vrem sa cream acolo un mediu pentru asta”, adauga Vlad Stan.
Care sunt criteriile de acces in club
Bucharest Hubb se afla in Capitala, dar este deschis antreprenorilor online din toata tara. Inscrierea se poate face prin recomandare din partea unui advisor Seedmoney sau printr-o cerere catre Business Hub.
“Ne dorim sa fie un mediu pentru antreprenorii din online, pentru programatori, freelanceri, designeri, oameni de marketing online care doresc sa ajute sau sa se implice intr-un start-up. Dar trebuie sa fie oameni care sa aiba aceeasi motivatie, sa vorbeasca aceeasi limba. Ne dorim oameni inovativi si credem ca cei care vor fi acolo vor fi oamenii cei mai buni in domeniu”, mai spune Vlad Stan.
De altfel, acesta este si motivul pentru care accesul se face pe baza recomandarii din partea unui advisor, iar mai tarziu va putea sa fie primita si din partea a doi antreprenori deja inscrisi si care sunt suficient de activi.
Pentru a putea sa isi desfasoare activitatea aici, cei interesati trebuie sa plateasca o taxa de 99 de euro pe luna, pentru abonamentul de baza. Se pot stabili insa si pachete speciale, cum ar fi cele dedicate antreprenorilor cu mai multi oameni in echipa.
In acest moment nu exista o limitare legata de perioada maxima de timp in care un antreprenor poate face parte din club. Insa, in principiu, va fi vorba de echipe care sa aiba cel mult patru - cinci oameni, chiar daca vor exista pachete cu abonamente pentru echipele mai mari.
“Daca ai un departament de vanzari sau oameni care raspund la telefon, acestia nu ar trebui sa fie acolo. The Hubb este pentru oamenii care <vorbesc internet>, programatori, sys admini, marketeri online etc”, spune Vlad Stan.
Ce ofera clubul
Abonamentul de baza ofera acces la toate facilitatile The Hubb timp de 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana; hosting gratuit; servicii de receptie si secretariat.
Printre facilitatile clubului se numara: WiFi, linii telefonice internationale, video broadcasting, statii de lucru complet echipate pentru activitatea online, birouri goale pentru cei mobili, camere pentru brainstorming, conferinte sau training, dar si cafenea, jocuri precum monopoly sau wii si acces la petreceri.
Facilitatile oferite au fost stabilile prin discutii cu advisorii si pe baza experientei de antreprenori pe care o au fondatorii Seedmoney.
Cel mai important lucru este insa faptul ca antreprenorii se pot intalni, pot vorbi si obtine feedback legat de proiectul lor, pot sa discute cu advisorii si investorii despre finantarea start-up-ului lor.
“Cand sunt mai multi oameni la un loc apar foarte multe oportunitati. Iar beneficiul cel mai mare al membrilor nu este legat de facilitati, ci este faptul ca ai langa tine alti oameni extraordinari pe care poti sa ii intrebi despre proiectul tau. Advisorii vor fi prezenti destul de des acolo si vor fi si evenimente. Beneficiile vin din accesul la o retea de oameni, din experienta acestora”, explica Vlad Stan.
Pana la finalul anului viitor, Vlad Stan se asteapta ca acest club sa devina un mediu activ, unde sa aiba loc multe workshop-uri si evenimente, sa se lanseze start-up-uri si sa devina o pepiniera foarte buna pentru investitori.
“Vor veni in Romania tot mai multi antreprenori si investitori straini in domeniu. Este un lucru benefic pentru toata lumea ca toate astea sa fie in acelasi loc”, spune Vlad Stan.
Spatiul din vila de acum ar putea face fata unui numar de aproximativ 400 de persoane inscrise. Insa, daca vor fi mai multi antreprenori interesati, acest lucru nu va fi o problema, pentru ca exista deja asigurata o alta cladire in care clubul sa se poata extinde.
Cristina Alexandru
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.