Era Park Iasi se extinde cu o suprafata inchiriabila de 30.000 mp


Argo Capital Property, unul dintre cei mai mari proprietari, operatori si dezvoltatori de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, va investi 33 de milioane de euro in aceasta extindere.

 

Era Park Iasi este unul dintre cele mai mari centre comerciale din regiunea de nord-est a Romaniei. Acesta este situat in vestul municipiului Iasi si se adreseaza unui numar de aproximativ 350.000 de locuitori din oras si imprejurimi, atragand clienti din intreaga regiune, mentioneaza reprezentantii DTZ Echinox, companie desemnata de catre Argo Capital Property drept consultant pentru intregul proces de repozitionare si extindere a proiectului.

Centrul comercial este situat la cateva minute de centrul orasului si beneficiaza de numeroase mijloace de transport in comun pentru un acces cat mai facil. De asemenea, legatura dintre Pacurari si o zona intens populata, precum cartierul Alexandru, este cu atat mai eficienta prin redarea in folosinta a podului care leaga cele doua regiuni. Proiectul dispune si de o parcare de 3.500 de locuri.

Iasi este unul dintre cele mai dinamice orase regionale. Acesta a devenit al doilea oras regional pe piata de birouri, companii internationale precum Oracle, Amazon, Xerox sau UniCredit luand decizia de a deschide sau a-si extinde operatiunile din oras. In plus, Iasiul a fost, anul trecut, al doilea oras din Romania ca numar de locuinte livrate, dupa Bucuresti. Contextul favorabil este completat si de evolutia pozitiva a sectorului de retail, in general, si din Iasi, in particular. Pe parcursul celor opt ani de la inaugurare, Era Park si-a consolidat pozitia comerciala, iar procesul de extindere inceput de Argo Capital Management Property reprezinta un pas firesc”, spune Oana Iliescu (foto), Managing Director DTZ Echinox.

Anul 2016 a fost cel mai bun pentru Era Park Iasi in ceea ce priveste numarul de vizitatori si cifra de afaceri a chiriasilor. Evolutia pozitiva a centrului comercial nu este influentata numai de dezvoltarea zonei (Pacurari si Valea Lupului) in special in ultimul deceniu, ci si de imbunatatirea ratei de ocupare a fortei de munca si a puterii de cumparare din Iasi, viitorii chiriasi identificand o oportunitate pentru extinderea ulterioara, mentioneaza reprezentantii DTZ Echinox.

Pe masura ce consumul isi revine, retailerii si-au exprimat o dorinta destul de puternica pentru expansiune si a devenit clar ca este necesara o dezvoltare semnificativa a spatiilor comerciale din cadrul proiectului pentru a satisface cererea venita atat din partea comerciantilor, cat si a clientilor.

Caracteristicile prin care Era Park Iasi se distinge in prezent sunt hipermarketul Carrefour, cel mai mare din oras, magazinul de bricolaj Praktiker, retailerul de articole sportive Decathlon, un magazin Altex cu o suprafata generoasa, precum si branduri unice in Iasi ca Mobexpert, Kare Design, Rovere Mobili si Nobilia care, impreuna cu Jysk, formeaza Home Centre - o destinatie completa pentru segmentul ”Home&Deco”.

Extinderea va completa actualul mix de chiriasi cu o serie de noi retaileri de fashion consacrati. Cresterea traficului, dar si modificarea profilului clientilor ne determina, de asemenea, sa integram in proiect un cinematograf multiplex cu noua sali si sa extindem zona de food court, care a devenit din ce in ce mai importanta pentru clientii nostri”, spune Dennis Selinas, CEO Argo Capital Management Property.

Dupa finalizarea lucrarilor de extindere, Era Park va avea o suprafata inchiriabila de aproape 80.000 mp, iar mixul de chiriasi va cuprinde 90 de magazine.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii