Franciza fashion pentru toata familia


Original Marines este un concept de magazin cu haine si accesorii pentru intreaga familie. Retailerul se extinde pe baza sistemului de franciza si este prezent pe piata romaneasca din anul 2005. Master francizatul pentru Romania spune ca magazinele acestei retele pot fi deschise in orice oras din tara.

 

In anul 1983, cinci intreprinzatori italieni au decis sa dezvolte o afacere in domeniul comercializarii de imbracaminte sport si casual. Pentru inceput, compania producea doar tricouri, avand ca model tricourile purtate de soldatii din marina americana (n. red. - de unde a venit si numele de Original Marines).

In 1993, dupa o perioada de zece ani de vanzari en-gross, compania a deschis primul magazin monobrand Original Marines, intrand astfel si pe segmentul vanzarii cu amanuntul.

Acum, magazinele Original Marines comercializeaza articole vestimentare si accesorii pentru intreaga familie, la care se adauga o gama de incaltaminte doar pentru copii.

Pana in prezent, reteaua de magazine s-a extins pe intreg teritoriul Italiei (cu circa 600 de unitati), precum si in strainatate (cu aproximativ 80 de unitati), in tari din Europa, Africa, America de Nord si Asia.

In Romania, magazinul pilot a fost deschis in anul 2005, in Bucuresti, master franciza fiind detinuta de firma Intrust Company. Intre timp, au fost acordate trei francize, la Constanta, Arad si Timisoara.

Orice oras din tara este potrivit pentru deschiderea unui magazin Original Marines, deoarece oferta poate fi adaptata la puterea de cumparare de pe fiecare piata locala”, spune pentru startups.ro Diana Ionascu, director de dezvoltare a francizei Original Marines in Romania.


Investitie
In mod normal, taxa de intrare in sistemul de franciza este de 5.000 de euro. Insa, pentru moment, din cauza situatiei economice dificile, aceasta a fost redusa la zero.

Investitia necesara pentru deschiderea unui magazin Original Marines se ridica la cel mult 55.000 de euro, pentru o suprafata de 50 mp (n. red. - minimul necesar).
In acesti bani intra amenajarea spatiului (cu tot cu mobilier), stocul initial de marfa, sistemul de contabilitate primara, costurile cu salariatii in prima luna de functionare, precum si avansul chiriei pentru primele trei luni.

Valoarea finala a investitiei poate varia in functie de starea initiala a spatiului.

In principiu, orice afacere in franciza incepe sa intre pe profit dupa o perioada de doi - trei ani de la lansare”, precizeaza Diana Ionascu.

Ea mai spune ca, in functie de implicarea francizatului in afacere, recuperarea investitiei se poate face mai repede sau deloc.


Sistemul de franciza
Succesul unei francize Original Marines depinde foarte mult de volumul de munca si de implicarea fiecarui francizat in afacere, sau a persoanei desemnate sa administreze afacerea”, explica directorul de dezvoltare a francizei Original Marines in Romania.

Citeste continuarea articolului - pagina 2


Domeniu de activitate: Fashion retail.
Investitia necesara: Cel mult 55.000 de euro, pentru a deschide un magazin cu o suprafata de 50 mp.
Recuperarea investitiei: In functie de implicarea francizatului in afacere, recuperarea investitiei se poate face mai devreme de doi - trei ani de la lansare sau deloc.
Spatiul necesar: Amplasat fie intr-o zona centrala, fie intr-un centru comercial, cu o suprafata minima de 50 mp.
Extinderea retelei de franciza: Orice oras din tara este potrivit pentru deschiderea unui magazin Original Marines.


Redactor: Oana Caltea

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii