Investitie de 7 milioane de euro intr-un hotel de patru stele din Targu Mures


Deschis la sfarsitul anului trecut de tanara femeie de afaceri Adina Plopeanu, ca o afacere de familie, ansamblul hotelier Privo imbina intr-un mod original diferite spatii de cazare, clasificate la patru si cinci stele.


Hotelul a fost deschis oficial saptamana trecuta, dupa ce deschiderea "soft opening" a avut loc in octombrie 2013, se mentioneaza in comunicatul de presa.

In peisajul pietei hoteliere din Targu Mures, care numara peste 800 de camere clasificate la doua, trei si patru stele, ansamblul Privo - compus din hotelul Privo (40 de camere), o cladire noua cu arhitectura futurista si Vila Csonka (6 camere), o cladire istorica in stil Art Nouveau, ambele amplasate intr-un parc de 3.500 mp - poarta o nota distinctiva de originalitate.

Proiectul Privo a inceput in urma cu 5 ani, avand la baza necesitatea unei noi abordari a ofertei turistice locale si este un nou concept la standarde internationale cu servicii exclusiviste. Este o afacere de familie, ca si celelalte pe care le avem, iar rezultatele obtinute pana acum ma indreptatesc sa cred ca vom realiza anul viitor o cifra de afaceri de circa 900.000 euro. Spiritul antreprenorial l-am mostenit de la tatal meu, Emil Morariu”, spune Adina Plopeanu.

Tanara femeie de afaceri detine impreuna cu sotul ei mai multe afaceri, printre care compania de constructii, Construct Mapcom, cladiri de birouri si un parc logistic, toate in orasul Targu Mures. La randul sau, omul de afaceri Emil Morariu este unul din cei sase fosti actionari ai fabricii de bere Bere Mures, achizitionata in 2008 de compania Heineken, pentru suma de 150 milioane euro.

Privo este visul copiilor mei si sunt mandru ca am putut participa la realizarea lui. Cred in acest proiect si sper ca toti oaspetii care ne vor trece pragul sa simta acest lucru”, spune Emil Morariu.

Arhitectura si amenajarea noii cladiri a hotelului au fost gandite minimalist, cu suprafete calme si intinse. O serie de materiale naturale si high-tech, cum ar fi piatra, betonul aparent, sticla, serigrafiile sau corianul accentueaza dialogul contemporan cu spatiul originar. Restaurantul, enoteca, salile de conferinte si  spa-ul sunt cateva dintre elementele prin care hotelul cauta sa ofere oaspetilor simbioza perfecta intre munca si relaxare.

Simbol al conceptului Privo, vizibil din toate spatiile interioare, Vila Csonka, in stil Secession marcheaza dialogul dintre vechi si nou. Celebrul artist fotograf Géza Csonka a construit la inceputul secolului XX aceasta casa, una dintre putinele cladiri Art Nouveau ale orasului. Restaurata in perioada 2011 - 2013, Vila Csonka reprezinta nucleul in jurul caruia a fost construit noul hotel si poate fi admirata din toate holurile interioare ale hotelului.

Mobilata cu piese originale Thonet si Art Deco reconditionate, cu o vechime de peste 100 de ani, vila dispune de trei camere matrimoniale si trei apartamente deluxe cu acces direct din receptia hotelului, fiecare dintre acestea avand un design unic.

Pentru anul 2014 ne propunem sa realizam un grad de ocupare mediu de 45% si o cifra de afaceri care sa depaseasca 700.000 euro. De la deschiderea <soft opening> din octombie 2013 am constatat oportunitati de crestere a pietei hoteliere de 4 si 5 stele, pe care dorim sa le valorificam si sa devenim lider de piata pe acest segment. Pentru anul 2015 estimam cresterea indicatorilor economici cu un procent de 12 - 15%, pe care ii vom realiza prin consolidarea si standardizarea conceptului Privo, precum si promovarea la nivel national si international”, spune Otilia Demian, Director of Business Development al ansamblului Privo.

Hotelul Privo a fost desemnat castigatorul premiului “Special Architectural Concept", la Gala Premiilor de Excelenta din 22 mai 2014, in cadrul evenimentului Hotel Tourism&Leisure Investment Conference 2014 organizat de Evensys si gazduit de JW Marriott Grand Hotel din Bucuresti. De asemenea, pe 12 iunie 2014, Hotelul Privo a fost declarat castigator la Viena, la concursul Life Challenge 66 - Fatada europeana a anului, la sectiunea proiecte nerezidentiale.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii