Premii de 100.000 de dolari pentru cele mai bune firme noi care dezvolta cladiri eco si tehnologii curate


Competitia NOVA Innovations ofera premii totale de 100.000 de dolari si este organizata si sponsorizata de grupul NOVA External Venturing, parte din Grupul Saint-Gobain.


Prima editie a concursului a fost organizata in anul 2008, aceasta urmarind sa premieze companiile aflate la inceput de drum care aspira sa dezvolte si sa comercializeze cele mai inovatoare solutii in domeniile habitatului, energiei si mediului, cum ar fi materiale de constructii avansate, eficienta energetica si durabilitatea mediului inconjurator, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Juriul competitiei va selecta castigatorii a trei premii:

• Premiul I, in valoare de 50.000 de dolari
• Premiul al II-lea, in valoare de 25.000 de dolari
• Premiul al III-lea, in valoare de 15.000 de dolari

O noutate pentru anul 2015 va fi ”Premiul Comunitatii Saint-Gobain”, in valoare de 10.000 de dolari, care va fi inmanat unuia dintre cei opt finalisti, ales prin votul angajatilor Saint-Gobain.

Saint-Gobain are un interes special in a lucra cu companii aflate la inceput de drum, deoarece credem ca ele sunt sursa unor inovatii interesante care ar putea fi aduse pe pietele noastre. Inscriindu-se in competitia NOVA Innovations, acestea vor avea sansa de a fi evaluate de echipe Saint-Gobain si, daca exista interes de ambele parti, de a lucra cu activitatile noastre pentru oportunitati importante de afaceri. Datorita competitiei, finalistii si castigatorii se vor bucura, de asemenea, de expunere publica extinsa”, a spus Didier Roux, VicePresedinte Cercetare & Dezvoltare si Inovatie pentru Grupul Saint-Gobain.

Conditii de inscriere in competitie

Reprezentantii companiilor aflate la inceput de drum din intreaga lume, care au proiecte in concordanta cu ariile strategice de interes ale Saint-Gobain, mentionate mai sus, se pot inscrie in competitie pana pe 19 iunie 2015.

Un juriu alcatuit din membri ai echipei NOVA, experti interni si externi, vor examina toate inscrierile folosind un proces de selectie deschis si transparent, si vor selecta opt finalisti; care isi vor prezenta inovatiile in fata unei comisii de lideri Saint-Gobain, intr-o sesiune de ”speed dating”, care va avea loc la Conferinta & Expozitia Internationala Greenbuild (18 - 19 noiembrie 2015) in Washington D.C. (SUA).

NOVA External Venturing este echipa Saint-Gobain care se ocupa de identificarea si evaluarea  companiilor aflate la inceput de drum, avand viziunea de a dezvolta parteneriate benefice si de durata cu activitatile Grupului. Ei imbina strategia de marketing, fabricatie si cercetare si dezvoltare a grupului Saint-Gobain, cu cele mai noi idei in constructii si materiale performante. De cand a fost infiintata in 2006, peste 2.600 de companii noi au fost analizate si mai mult de 65 de parteneriate stabilite. Acestea pot lua mai multe forme: co-dezvoltare, licenta, fabricatie sau acorduri comerciale, investitii, colaborari pe proiecte.

Cu vanzari de 42 miliarde de Euro in 2013, Saint-Gobain opereaza in 64 de tari si are aproximativ 190.000 de angajati.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii