S-a deschis Talent Garden Bucuresti - hub dedicat industriilor creative


Talent Garden Bucuresti (TAG Bucuresti) va gazdui freelanceri, start-up-uri sau companii care vor sa fie in contact permanent cu acestia.


Povestea Talent Garden in Romania a inceput in decembrie 2014 cand, in cadrul Asociatiei Freelancerilor, am pornit de la zero in aceasta aventura. Nu aveam nici nume, nici spatiu, nici banii necesari, dar ne doream un loc pentru noi si cei ca noi, care sa te inspire, cu o energie pozitiva, un loc in care sa vrei sa vii. De fapt, la acel moment, nici nu constientizam amploarea proiectului, insa identificaseram aceasta nevoie pe piata si compensam toate aceste lipsuri cu mult entuziasm. De atunci si pana acum a urmat un dans continuu intre lucrarile de santier si cautarea de investitori. Acum, dupa mai bine de doi ani de zile, cu sprijinul multor prieteni si oameni de afaceri care au avut incredere in noi si carora le multumesc inca o data, cu mult efort si o investitie de peste 140.000 euro, ideea a devenit realitate”, spune Anca Rancea (foto) - Presedinte, Asociatia Freelancerilor si Managing Partner, Talent Garden Bucuresti. 

TAG Bucuresti este un spatiu de co-working dedicat exclusiv industriilor creative si a fost lansat de Asociatia Freelancerilor, in parteneriat cu reteaua internationala de hub-uri Talent Garden si cu sprijinul Telekom Romania si Banca Transilvania.

Am decis sa deschidem un spatiu de co-working si in Romania deoarece credem cu tarie ca Europa de Est are o inclinatie puternica spre inovatie. In Romania, de exemplu, sunt peste 1,6 milioane de freelanceri, dintre care 230.000 sunt specialisti IT, iar aproape 50% dintre acestia au mai putin de 35 de ani. Prin acest nou spatiu, ne extindem prezenta in Europa, reunind peste 1.500 antreprenori, preponderent din domeniul digital, in cele 18 campusuri“, spune Davide Dattoli, CEO si Co-Founder al retelei internationale Talent Garden.

Situat pe Strada Ion Brezoianu la numarul 23-25, corp B, adica la parterul celei mai vibrante si mai atractive cladiri din centrul Bucurestiului - Palatul Universul, pe o suprafata de 700 mp, alaturi de cafeneaua Beans & Dots si de magazinul concept al designerului vestimentar Adelina Ivan, hub-ul Talent Garden are, in prezent, o capacitate de 65 de locuri, o sala pentru intalniri si o zona dedicata evenimentelor.

Evenimentul de lansare propriu-zisa a spatiului de co-working Talent Garden Bucuresti a avut loc saptamana trecuta iar hub-ul este deschis membrilor sai 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, accesul fiind pe baza de cartela. Receptia hub-ului este deschisa zilnic, cu exceptia zilelor de sambata si duminica si a sarbatorilor legale, in intervalul orar: 09:00 - 18:00.

Oferta Talent Garden Bucuresti pentru membrii sai este structurata pe patru tipuri de abonamente principale: "Office Membership" - pentru cei care sunt deja formati in echipe de lucru de patru - sase oameni si isi doresc sa beneficieze de avantajele de a lucra dintr-un hub, dar au nevoie de intimitate; "Full Membership" - pentru cei care isi doresc un post de lucru fix si vor sa cunoasca mereu oameni noi si, de ce nu, sa-si gaseasca parteneri de lucru sau clienti in TAG; "Flex Membership" - pentru cei care au nevoie de un birou, in medie, doar trei zile pe saptamana si intr-un interval de timp fix; "Day Membership" - pentru cei care nu sunt membri ai comunitatii internationale Talent Garden, dar care au nevoie punctual, de un spatiu din care sa lucreze pentru cateva zile.

Toate abonamentele includ servicii de secretariat, receptie si printare, iar, in functie de abonamentul ales, sunt incluse si servicii precum: acces la sala de meeting, acces la platforma online TAG people pentru a intra in contact cu orice membru al comunitatii din orice tara TAG, posibilitatea de a lucra gratuit cinci zile pe luna din orice alt hub Talent Garden worldwide, networking si networking events.

Talent Garden este o retea internationala de spatii de co-working care asigura membrilor sai o platforma fizica in care pot lucra, invata, conecta si dezvolta profesionisti din domeniul digital, tehnologic sau industrii creative. TAG include o retea de 20 de campusuri de co-working in Europa. Toate aceste spatii sunt deschise 24/7, fiind menite sa celebreze si sa accelereze inovatia digitala, sa puna in contact oameni talentati si pasionati, start-up-uri, investitori si mediul corporativ. In acest moment, peste 1.500 de profesionisti folosesc campusurile Talent Garden.

Asociatia Freelancerilor este o organizatie non-profit care sprijina si promoveaza interesele freelancerilor din Romania. Sub sloganul “impreuna pe cont propriu”, asociatia isi propune sa reuneasca in mediul online si offline comunitatea de freelanceri, liber-profesionisti si antreprenorii aflati la inceput de drum, pentru a putea proteja interesele acestora si a face legatura cu mediul de afaceri local sau international. Totodata, asociatia este o voce si un sprijin pentru cei care au ales deja drumul freelancing-ului si o sursa de inspiratie si de “uite ca se poate!” pentru cei care cocheteaza cu ideea de a face trecerea spre antreprenoriat.

Pe plan European, Asociatia Freelancerilor face parte din Forumul European al Profesionistilor Independenti si are in derulare parteneriate strategice cu asociatii similare din sapte tari europene: Marea Britanie, Italia, Germania, Franta, Croatia, Olanda si Belgia.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii