Service-ul IT de acasa


Computer Troubleshooters este o afacere care se bazeaza pe oferirea de servicii IT la domiciliul/sediul clientului. Compania a fost lansata in Australia in anul 1996, si se extinde pe baza sistemului de franciza. In prezent, afacerea este prezenta in circa 25 de tari, printre care Romania, Anglia, Austria, Bulgaria, Canada, Egipt, Grecia, Spania etc.

 

Computer Troubleshooters ofera servicii precum intretinerea calculatoarelor si solutii de securitate, configurarea retelelor si consultanta IT.

Prima franciza a fost acordata in Noua Zeelanda, in 1998, urmata in anul urmator de  cea de-a doua, in SUA. Contractul de master franciza pentru Romania a fost semnat in anul 2005, numele companiei care detine masterul pentru tara noastra fiind Computer Troubleshooters SRL.

Pe plan local, reteaua de franciza Computer Troubleshooters s-a dezvoltat asa cum presupune orice afacere de nisa: la inceput mai timid, dar apoi acoperind orase cheie din tara”, spune pentru startups.ro Narcis Costache, Franchise Development Manager la Computer Troubleshooters.

In momentul de fata, exista 11 francizati pe teritoriul Romaniei, in orasele Bucuresti (n.red. - doi francizati, in sectoarele 1 si 3), Bacau, Cluj-Napoca, Deva, Oradea, Resita, Ramnicu Valcea, Sibiu, Targu Mures si Ploiesti.

Targetul nostru este sa ajungem la 20 de francizati pana la finalul lui 2009, urmarind in mod special orasele cu peste 50.000 de locuitori, cum ar fi Brasov, Satu Mare, Baia Mare, Arad, Iasi, Constanta etc.”, adauga Narcis Costache.


Investitie. Rezultate
Cei care doresc sa obtina franciza Computer Troubleshooters trebuie sa plateasca o taxa de intrare de 3.000 de euro + TVA.

Fiind vorba de servicii prestate la sediul/domiciliul clientului, francizatii nu sunt obligati sa investeasca intr-un sediu anume. Aceasta decizie ramane la latitudinea fiecarui francizat in parte.

Din experienta dobandita pana in momentul de fata, consideram ca un francizat isi poate recupera investitita intr-o perioada de pana la sase luni, in functie de gradul de interes si implicarea acestuia in noua afacere”, precizeaza reprezentantul Computer Troubleshooters.

In ceea ce priveste redeventele lunare percepute pe parcursul afacerii, daca cifra de afaceri depaseste 10.000 de euro pe luna, francizatul trebuie sa plateasca un procent de 2% din suma respectiva. Daca veniturile dintr-o luna sunt mai mici de 10.000 de euro, francizatul va achita o taxa fixa de 240 de euro.

Cifra medie de afaceri la care poate ajunge un francizat intr-o luna de activitate este estimata la 7.000 de euro - 8.000 de euro.

Reprezentantul Computer Troubleshooters spune ca aceasta cifra poate fi influentata atat de factori personali - motivatia si dorinta de a dezvolta afacerea, cat si de contextul din piata.

Francizatii platesc, de asemenea, si o taxa lunara de 100 de euro, destinata bugetului de publicitate la nivel national.


Sistemul de franciza
Pentru a deveni francizat Computer Troubleshooters candidatul ar trebui, pe de o parte, sa detina experienta/studii superioare in domeniul serviciilor IT. Pe de alta parte, are nevoie de bune abilitati de comunicare si relationare”, explica Narcis Costache.

 

Citeste continuarea articolului - pagina 2


DE RETINUT:
Domeniul de activitate:
Servicii IT
Investitie initiala: 3.000 de euro + TVA, ca taxa de intrare in sistemul de franciza.
Taxe pe parcursul afacerii: Taxa de marketing de 100 de euro pe luna; Redeventa de 2% din cifra de afaceri pentru venituri de peste 10.000 de euro pe luna si redeventa fixa, de 240 de euro, pentru cifra de afaceri mai mica de 10.000 de euro pe luna.
Cifra de afaceri estimata: 7.000 de euro - 8.000 de euro pe luna.
Orase vizate pentru extinderea in franciza: Orasele cu peste 50.000 de locuitori (Brasov, Satu Mare, Baia Mare, Arad, Iasi, Constanta etc.)


Redactor: Oana Caltea

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii